Actueel

Romi Tweebeeke lanceert project InsideOud

21
Nov
2020
Nieuws

Waar kan je heen als het thuis niet meer gaat? Voor sommigen een vanzelfsprekendheid: naar een mooi woonhuis, waar liefdevolle zorg vanzelfsprekend is en het dagelijks leven doorgaat zoals de bewoner dat altijd gewend was. Maar voor veel ouderen in Nederland is deze vraag minder makkelijk te beantwoorden. Daarom ging Romi Tweebeeke, fotografe, op pad. De afgelopen jaren keek ze bij verschillende organisaties binnen, en ging 24 uur mee in het leven van bewoners en medewerkers. In het voorjaar van 2019 kwam fotografe Romi Tweebeeke bij September Zevenaar langs voor een reportage, en onlangs kwam daar nog een etmaal fotografie bij bij onze collega’s van Compartijn in Ede.  

InsideOud 
Het resultaat is te zien op insideoud.nl. In totaal bezocht Romi 13 verschillende locaties. Voor de pandemie en tijdens de pandemie. Van regulier, tot high comfort en dus zo sjiek mogelijk. Ze sliep in logeerkamers, op de gang of in de vergaderruimte. Draaide nachtdiensten, at mee, bracht mensen naar het toilet en legde tijdens die 24 uur vast wat ethisch gezien mogelijk was. Het dagelijkse leven, ontdaan van de slingers. 

Special in Trouw 
Ook resulteerde deze lancering in een special van 13 pagina’s in Trouw dit weekend. Landelijke aandacht dus voor de ouderenzorg. Dat dit belangrijk is zegt ook Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit: “Het project InsideOud van Romi geeft mensen in het hele land een prachtige kijk op wat zich afspeelt binnen de ouderenzorg in Nederland. Haar foto's en verhalen zijn eerlijk, oprecht en maken de keuzes inzichtelijk die je mag maken als je op zoek bent naar de passende en beste zorg voor jezelf of een naaste. Daarmee maakt ze de hele ouderenzorg beter, en daar werken we graag aan mee.” 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...