Actueel

September Bodegraven viert bereiken hoogste punt

10
Mei
2019
Nieuws

Afgelopen donderdag vierde September Bodegraven een klein feestje door middel van het hijsen van de vlag bij het pand aan de Willem de Zwijgerstraat. Wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk Kees Oskam en Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September hesen samen de vlag, onder toeziend oog van buurtbewoners en andere belangstellenden. 

Bezoekers van de viering waren van harte welkom door het pand te lopen, alvast te voelen hoe de ruimtes in het woonhuis zijn en te ervaren waar September haar negende woonhuis zal openen.

Bewoning vanaf najaar 2019

De bouw van het nieuwe pand voor Wonen bij September ligt goed op schema. Vanaf september 2019 zullen 23 ouderen met dementie hun intrek kunnen nemen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. En heeft ook dit op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel.

Een thuisgevoel

De appartementen bij September zijn ongeveer 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5.

Meer over September 

Wonen bij September biedt liefdevolle, betrokken zorg aan ouderen met dementie. September heeft als missie om door heel Nederland kleinschalige woonhuizen aan te bieden voor ouderen met geheugenproblemen waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Particuliere zorg, toegankelijk voor een bredere groep personen.

Inschrijven en meer informatie 

Voor inschrijven bij of meer informatie over Wonen bij September Bodegraven kunt u contact opnemen met Vincent Versluis, leidinggevende in Bodegraven via vincent.versluis@wonenbijseptember.nl of 088-572 10 76.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...