Actueel

Feestelijke start bouw Wonen bij September Bodegraven

21
Dec
2018
Nieuws

Donderdagmiddag is officieel het startsein gegeven voor de bouw van September Bodegraven aan de Willem de Zwijgerstraat 20. Wethouder Oskam (Sociaal domein, WMO, Mantelzorg en ouderen)onthulde hier onder toeziend oog van buurtbewoners en andere geïnteresseerden het bouwbord. Samen met Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September, stortte hij ook het beton voor een deel van de buitenmuur. Met een borrel in De Munt luidden de partijen die de komende tijd bouwen aan het woonhuis voor ouderen met dementie gezamenlijk de bouwperiode feestelijk in. 

Opdrachtgever voor de realisatie HCRE, toezichthouder Thuismakers, aannemer Groenen en gebruiker Wonen bij September realiseren aan de Willem de Zwijgerstraat het komende jaar een woonhuis dat ruimte biedt aan drieëntwintig ouderen met dementie. En net als alle woonhuizen van September in Nederland bouwen we ook dit woonhuis op een plaats waar het fijn wonen is. 

Elk huis heeft op de begane grond een gezellige ruime woonkamer en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamer heeft altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel.

De appartementen bij September zijn tussen de 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. 

Meer over September 

September is ervan overtuigd dat de zorg voor en huisvesting van ouderen beter en betaalbaarder kan en moet. Zij realiseren daarom kleinschalige ouderenhuisvesting waar ouderen op een kwalitatieve en liefdevolle manier oud kunnen worden, beschikbaar voor een breder publiek dan alleen heel vermogende personen. September organiseert zorg slimmer; hierdoor kennen zij nauwelijks management en kunnen ze significant meer personeel inzetten op de vloer. Daar waar dit het hardst nodig is. Inmiddels zijn er acht woonhuizen van September in verschillende delen van Nederland en bouwen zij op verschillende plaatsen aan nieuwe woonhuizen.

Leidinggevende gezocht

Al ver voor het huis in Bodegraven open gaat, starten we met de voorbereidingen voor het woonhuis en de bewoners. Ben jij een teamplayer, wil je de zorg en dienstverlening voor ouderen met dementie beter maken én vind je het belangrijk om betrokken te zijn bij de dagelijkse praktijk? Ben je daarbij gastvrij, stressbestendig, werk je graag oplossingsgericht en ben je niet bang om zelf beslissingen te nemen? Kijk dan verder bij de vacature voor leidinggevende voor ons woonhuis in Bodegraven.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...