Actueel

September Nijverdal viert hoogste punt

09
Jul
2018
Nieuws

Afgelopen maandagmiddag vierde September Nijverdal een klein feestje door middel van het hijsen van de vlag bij het pand aan de Salomonsonstraat. Wethouder van de gemeente Hellendoorn Jelle Beintema, Frank Grotentraast van aannemer Aan de Stegge en Martijn Verbeek van Wonen bij September hesen met zijn drieën de vlag boven de nok, onder toeziend oog van buurtbewoners en andere belangstellenden.

Bezoekers van de viering waren van harte welkom door het pand te lopen, alvast te voelen hoe de ruimtes in het woonhuis zijn en te ervaren waar September haar achtste woonhuis zal openen. Architect Jan Thijs Groenendijk van Arcom Architecten legde uit over het ontwerp: ‘Het huis is zo gebouwd dat het goed in de wijk past, bijvoorbeeld door drie verschillende gevels te maken. Deze krijgen ook verschillende steenkleuren, waardoor het gevoel versterkt wordt niet in een groot pand te komen. De architectuur, materialisering en hoofdvorm sluiten aan bij de woningen in de omgeving.”

Bewoning vanaf begin 2019

De bouw van het nieuwe pand voor Wonen bij September ligt goed op schema. Vanaf begin 2019 zullen twintig ouderen met geheugenproblemen hun intrek kunnen nemen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Het heeft ook dit op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel.

Een thuisgevoel

De appartementen bij September zijn ongeveer 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...