Actueel

Sleuteloverdracht Wonen bij September Middelburg

13
Okt
2023
Nieuws

Een jaar na de start bouw kunnen de eerste bewoners met dementie hun intrek nemen in twee gloednieuwe woonhuizen van Wonen bij September in de wijk Dauwendaele in Middelburg. Locatiemanager Ramona de Putter kreeg donderdag 12 oktober officieel de sleutel overgedragen van Martijn Achterbergh, projectontwikkelaar bij Thuismakers.

Ramona is ontzettend blij met 'haar' twee woonhuizen. De afgelopen maand is de laatste hand gelegd aan de inrichting en het resultaat mag er zijn. "Alles in de huizen ademt warmte en huiselijkheid uit", aldus Ramona. Ze kan nu met haar team datgene gaan doen, waar ze zo blij van wordt. Namelijk warme zorg geven aan ouderen met dementie en ze een geborgen en veilig thuis geven. 

Als je afhankelijk wordt van zorg, dan wil je je niet opgesloten voelen en wil je liefdevolle zorg krijgen. Samen met het team wil ik alle bewoners iedere dag weer een mooie dag bezorgen.

“Het mooie van Wonen bij September vind ik de aandacht voor het leefplezier en het feit dat bewoners eigen regie blijven houden. Bewoners hebben alle vrijheid om het leven te leiden zoals zij dat willen en krijgen alle persoonlijke aandacht die zij nodig hebben. Als je afhankelijk wordt van zorg, dan wil je je niet opgesloten voelen en wil je liefdevolle zorg krijgen. Samen met het team wil ik alle bewoners iedere dag weer een mooie dag bezorgen.”

Twee huizen onder een dak

Het ontwerp van Kolpa Architecten bestaat uit twee woonhuizen onder één dak. Een huis heeft 16 appartementen, het andere kan 18 bewoners huisvesten. Er zijn dan ook twee ingangen: eentje aan de Kruitmolenlaan en eentje aan de Dauwendaalsestraat. Bewoners krijgen een eigen appartement met woon-slaapkamer en eigen badkamer en daarnaast kunnen zij gebruik maken van de mooie woonkamers met open keuken.

In het verleden lag hier landgoed Dauwendale. Onderdeel van dit landgoed was boerderij Hofstede Dauwendale. Het heeft de architect de inspiratie gegeven een gebouw te ontwerpen met een boerderijachtige opzet. Er zitten leuke details in de gevel verwerkt en er is gebruik gemaakt van verschillende bakstenen, lichte erkers en uitstekende delen.

Meer informatie of een rondleiding?

U bent altijd van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding. Tijdens deze rondleiding kunt u alvast sfeer komen proeven en vertellen wij u graag hoe wij onze zorg organiseren. Neem hiervoor contact op met Ramona de Putter via ramona.deputter@wonenbijseptember.nl of 06 - 362 874 94.

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...