Actueel

Sleuteloverdracht Wonen bij September Villa Monnikenberg in Hilversum

28
Nov
2023
Nieuws

Na een lange verbouwing is het zover en heeft locatiemanager Estelle Dabekaussen officieel de sleutel van het prachtige pand Villa Monnikenberg gekregen. Van oudsher een klooster en nu een twee woonhuizen voor mensen met dementie.  

Villa Monnikenberg

Het klooster Monnikenberg werd oorspronkelijk in 1900 gebouwd als een villa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het in beslag genomen en diende het als onderkomen voor Joodse weeskinderen. Vanaf 1946 kregen de zusters Augustinessen de gelegenheid om er hun verblijf te vestigen en werd het een klooster. In de daaropvolgende jaren werden aan de oorspronkelijke villa een kapel en drie woonvleugels toegevoegd. 

Een thuis voor mensen met dementie 

En nu is het aan Estelle om van deze historische locatie een thuis voor mensen met dementie te maken. Het zorgvuldig gerestaureerde voormalige klooster is een droomlocatie waar de bewoner zich vast snel thuis gaat voelen. En daar werkt Estelle al hard aan.  

“Bij Villa Monnikenberg gaan wij samen met de bewoner en zijn of haar familie aan de slag om kennis op te doen over het leven van de bewoner. Alleen als we dat heel goed in kaart brengen kunnen wij de aansluiting vinden. Die aansluiting draagt eraan bij dat wij iemand liefdevolle en warme zorg kunnen bieden wanneer dat nodig is.” 

Vanaf 2 januari zullen de eerste bewoners intrekken in hun nieuwe huis. 

Meer informatie of een rondleiding? 

Een woonplek met een rijke historie is nu beschikbaar voor ouderen met dementie. Interesse? U bent altijd van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding. Tijdens deze rondleiding kunt u alvast sfeer komen proeven en vertellen wij u graag hoe wij onze zorg organiseren.

Bel of mail naar Estelle Dabekaussen om een afspraak te maken. Haar contactgegevens zijn estelle.dabekaussen@wonenbijseptember.nl en 06 - 525 559 74. Wilt u liever teruggebeld worden, laat uw gegevens dan hier achter

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...