Actueel

Snuffelen aan werken in de zorg: het kan bij September

21
Maa
2018
Nieuws

Bij September zijn veel mogelijkheden om eens te snuffelen aan werken in de zorg. In ons huis in Twello hebben we maar liefst vier stagiaires van verschillende opleidingen.

MaS - Maatschappelijke stage

Hugo en Tygo zijn ons twee MaS-stagaires(Maatschappelijke Stage). Ze zijn beiden 14 jaar oud. Voor school volgen zij een maatschappelijke stage van in totaal 30 uur. Beide jongens komen iedere week vol enthousiasme op bezoek bij onze bewoners. Ze doen een spelletje Rummikub of een ander bordspel samen. Of ze luisteren samen een muziekje, en ze zijn heel gezellig en brengen onze bewoners mooie verhalen van wat hen zoal bezighoudt, bijvoorbeeld over sport, televisieprogramma's, computers en hun opleiding natuurlijk.

Jose Driessen, leidinggevende en begeleider van de twee jongens zegt: "Erg mooi om te zien dat jongeren tijd vrij maken om samen met de bewoners van September een aantal uren door te brengen en oprecht geïnteresserd zijn voor de oudere medemens."

Stage lopen

Dan hebben we ook nog onze Stagaires Aniek en Sharona, zij komen sinds februari tot half juli hun stage periode bij ons 'lopen'. Beiden doen de opleiding Dienstverlening in de richting Facilitair & Welzijn Niveau 2.

Iedere woensdag en donderdag zijn ze in huis en helpen bij de schoonmaak van de appartementen, zorgen dat de huiskamer er verzorgd uitzien en helpen mee met alle activiteiten rond het ontbijt en de lunch.

Leuke enthousiaste meiden, die aan het uitzoeken zijn of een baan en een opleiding in de zorg hun wat lijkt. José: "Het zijn echte doeners, die zeker in de toekomst kanjers worden in de zorg. Fijn  voor de bewoners en voor ons ,dat zij hun stageperiode bij September volgen."

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...