Actueel

Sparren bij September: professioneel adviesorgaan van start

09
Okt
2019
Nieuws

September is een belangrijke stap in de waarborging van kwaliteit verder: SPAR. De September Professionele AdviesRaad is in het leven geroepen om zorginhoudelijk advies te geven over implementatie van beleidsmatige zaken in de dagelijkse praktijk. Een belangrijke taak, die de kwaliteit van leven, leefplezier en zorg nog verder waarborgt. Ook denken de drie leden mee met het team Kwaliteit bij September, waaronder de raad valt. 

De raad bestaat uit Ad Dominicus (September Arnhem), Belinda van den Berg (September Velp) en Jeanet Garritsen (September Twello). "De diversiteit van waaruit deze drie mensen met ons meedenken is belangrijk", zegt Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit, onderzoek en opleidingen bij September. "Ad denkt mee als verpleegkundige, Jeanet weet als verzorgende voor bewoners als geen ander wat zij nodig hebben en Belinda is naast Verzorgende IG ook ambassadeur bij de beroepsvereniging V&VN en alledrie brengen ze een heel veel ervaring mee, die ons helpt de juiste vertaalslag te maken van beleid naar praktijk. Zo hebben zijn bijvoorbeeld nu advies gegeven over de nieuwe wet zorg en dwang die wij bij Kwaliteit uitwerken, maar waar zij vanuit de praktijk naar kijken. Zo kunnen we goed afstemmen wat beleid en praktijk samen willen bereiken." 

SPAR

Cassandra: "In eerste instantie heette de adviesraad gewoon 'PAR', het equivalent van de verpleegkundige adviesraad bij veel organisaties. Omdat wij vinden dat iedereen even veel waarde levert in de organisatie en zorg voor bewoners zijn we op zoek gegaan naar een prikkelender en uitnodigender naam dan PAR. De naam SPAR kwam tot stand uit een prijsvraag onder alle Septembermedewerkers en werd ingestuurd door Petra Borgonjen, woonondersteuner bij September Twello." Petra zegt: "Sparren is gesprekken voeren en kennis delen. Maar een spar is ook een boom die staat voor groeien en ondernemen."

Contact met SPAR

Anouk van der Vlies, lid van het Kwaliteitsteam is aangesteld als secretaris. Bij vragen over de raad, de adviezen of het werk van de raad, kunt u haar altijd bereiken via anouk.vandervlies@wonenbijseptember.nl

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...