Actueel

Feestelijke start bouw Apeldoorn Kelvinstraat

16
Mei
2019
Nieuws

Woensdagmiddag is officieel het startsein gegeven voor de bouw van September Apeldoorn Kelvinstraat. Wethouder Detlev Cziesso (financiën, jeugd, volksgezondheid en kunst en cultuur) en Martijn Verbeek (directeur van Wonen bij September) onthulden hier onder toeziend oog van buurtbewoners en andere geïnteresseerden het bouwbord. Met een borrel op het bouwterrein luidden de partijen die de komende tijd bouwen aan het woonhuis voor ouderen met dementie gezamenlijk de bouwperiode feestelijk in. 
 
Nikkels (ontwikkelaar en uitvoerder), Thuismakers (opdrachtgever), ARCOM (architect), conStabiel (constructeur) en Nijhof (installateur) realiseren het komende jaar een woonhuis dat ruimte biedt aan vierentwintig ouderen met dementie.

Tweede huis van September in Apeldoorn

In de wijk Kerschoten aan de Kelvinstraat komt het tweede woonhuis van September in Apeldoorn. September Apeldoorn Loolaan opende in 2015 haar deuren. Ook het nieuwe woonhuis komt in een levendige woonomgeving, vol reuring en dichtbij winkels. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat.

Kleinschalig wonen voor ouderen met dementie

September Apeldoorn Kelvinstraat biedt plek aan vierentwintig ouderen met dementie. Het woonhuis krijgt een gezellige ruime woonkamer en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat iedereen het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel.

Een veilig en vertrouwd thuis

De appartementen bij September zijn tussen de 30 tot 40 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...