Actueel

Start bouw Wonen bij September Rozenburg

06
Okt
2023
Nieuws

Op dinsdag 3 oktober 2023 is de bouw van een nieuw woonhuis voor ouderen met dementie in Rozenburg van start gegaan. Het huis zal vanaf eind 2024 woonruimte bieden aan 24 bewoners. De start van de nieuwbouw is symbolisch ondersteund met het onthullen van een bouwbord aan de rand van het bouwterrein. 

Duurzaam woonhuis in groene parkachtige omgeving

Het gebouw komt op de oude plek van de school die eerst op het ‘eiland’ stond. Het gebouw zelf blinkt uit in eenvoud, de fraaie detaillering zit in het metselwerk. Het ontwerp is daarmee afgestemd op de omliggende bebouwing. Het pand is volledig duurzaam: het krijgt een warmtepomp en zonnepanelen, waardoor het zeer energiezuinig is. De omgeving van het nieuwe woonhuis blijft zoveel mogelijk intact. Aanwezige bomen blijven behouden en zorgen ook in de toekomst voor een mooie, groene, parkachtige omgeving. De wandelroutes rondom het complex zoals die al gebruikt worden door omwonenden blijven ook bestaan.

Aanvulling op ouderenzorg in Rozenburg

In de regio Rozenburg zijn momenteel nauwelijks voorzieningen voor de doelgroep ouderen met dementie. Dit gebouw is dus een welkome invulling. Deze nieuwbouw locatie biedt ruimte voor 24 ouderen met dementie. De nieuwe bewoners beschikken over een eigen appartement met badkamer dat zij volledig zelf kunnen inrichten. Het gebouw is gelegen middenin het groen.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...