Actueel

Top 10 notering Wonen bij September op ZorgkaartNederland

01
Dec
2020
Nieuws

Bij Wonen bij September vinden ouderen met dementie een nieuw thuis. In de kleinschalige woonhuizen staan liefde, aandacht en betrokkenheid centraal. Als bekroning op de warme zorg die September geeft, is de zorgorganisatie gewaardeerd door Patiëntenfederatie Nederland met een nominatie in de top 10 van ZorgkaartNederland. Dit betekent dat September met een 8,8 en 135 waarderingen tot de 10 best gewaardeerde ‘verpleeghuizen’ in Nederland behoort. Een bijzonder mooie vermelding waar Wonen bij September ontzettend trots op is.

Bij September wonen ouderen met dementie, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Zij zoeken gezelligheid en geborgenheid en zetten hun leven graag voort zoals zij dat gewend zijn. Liefde, aandacht en betrokkenheid staan centraal bij Wonen bij September. Naast een eigen appartement zijn er gezamenlijke woonkamers, grote eettafels en een grote woonkeuken. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of samen in de tuin gewerkt. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras, zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan. 

Trots op de waardering
“Wij zijn blij dat de bewoners en hun verwanten van onze kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie, ons zo waarderen. Bedankt daarvoor! We geloven in de kracht van thuis. Thuis is meer dan een huis, het is een gevoel. Dit maakt dat wij zorg willen leveren op de plek waar iemand zich thuis voelt. Wanneer dit niet in het eigen huis kan, creëren wij waar mogelijk een thuis. Dat doen we met Wonen bij September. Huizen waarin liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. En niet het systeem, maar de behoefte van de mens bepalend is. We doen er alles aan om bewoners iedere dag weer een fijne dag te bezorgen”, aldus Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September.

Top 2020 ZorgkaartNederland
Elk verpleeghuis met dertig of meer waarderingen in 2020 deed automatisch mee om een plek in de ZorgkaartNederland Top 2020. De Top 2020 is het totaal van top 10 vermeldingen in vier categorieën: wijkverpleging, verpleeghuizen, ziekenhuizen en klinieken. De waarderingen van de verschillende woonhuizen van September zijn bij elkaar opgeteld en hier is een gemiddelde uit gekomen. Hierin is geen onderscheid gemaakt in nummer 1 en 10.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...