Actueel

Vrijwilligers geven dag een ‘gouden randje’

21
Maa
2018
Nieuws

Ouderenzorg kan bijna niet zonder vrijwilligers. Ook bij September zijn er mensen die zich regelmatig onbaatzuchtig inzetten voor de bewoners (en vaak ook de medewerkers). José Driessen, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in Twello zegt: "Onze vrijwilligers zijn echt een gouden aanvulling zijn voor onze bewoners. Net dat stukje extra, wat de dag weer anders maakt. Neem bijvoorbeeld Will die een keer per maand met zijn gitaar alle kelen weer smeert, en mooie verhalen vertelt en de bewoners mooie herinneringen laat ophalen door de liedjes die er worden gezongen.

Of Mariska, die iedere maandagochtend samen met Marjon de creatieve ochtend verzorgd, van schilderen, tekenen, met bloemen of hout bezig zijn of gewoon een lekker kopje koffie inschenkt en samen klassieke muziek luistert.

Welmoed komt bij ons iedere dinsdagmiddag en wandelt er wat af, met de vele liefhebbers in ons woonhuis die een rondje door het bos willen of nog verder een rondje richting dorp willen lopen. Ze krijgen een-op-een aandacht en een fijn gesprek, dat geeft een warm gevoel.

Ans helpt iedere vrijdagochtend meehelpt met de gym en de “bootcamp” buiten in de tuin van ons prachtige landgoed. De beentjes hoog en de spieren los en na afloop een heerlijk kopje koffie drinken samen.

Geert is onze vrijwilliger die sinds kort bij ons is en fietst met de bewoners die dit nog prima kunnen, hij loodst ze door het prachtige landschap van Twello en omstreken.

Vrijwilligers: ze geven de dag van onze bewoners net dat “gouden randje”.

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk bij Wonen bij September, neem dan contact op met de leidinggevende van het woonhuis bij u in de buurt of kijk bij de vacatures.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...