Actueel

Waardig afscheid nemen

14
Jul
2022
Blog

Gisteren was een bijzondere dag. Ik mocht het laatste afscheid van een zeer dierbare bewoonster mede begeleiden. Het was nog geen twee weken geleden dat we haar 95ste verjaardag vierden...Wat is het dankbaar om met je hele team toe te werken naar een waardevol afscheid. De familie ruimte te geven om het allemaal precies zo te regelen, zodat het voor hen goed voelt.

Oog hebben voor elkaar

Maar ook oog en oor hebben voor de medebewoners, die zichtbaar aangedaan en ontroerd de laatste groet brengen aan hun lieve buurvrouw. Nazorg bieden en samen troost zoeken. Mijn collega's, voor sommigen is het zelfs de eerste keer dat zij dit meemaken..., ook dat verdient aandacht en zorg. Luisteren en ruimte geven. Oog hebben voor elkaar!

Mooi eerbetoon

En dan de uitvaart zelf. Een toespraak houden en het zo verwoorden dat alle aspecten belicht worden. Een mooi eerbetoon geven dat recht doet aan de kleurrijke dame die zij was. Ik hou ervan! Voldaan kijk ik terug en ik ben trots op hoe wij als team dit stukje zorg verleend hebben. Je krijgt maar één keer de kans dit mooi af te ronden. Zojuist ontving ik een appje waarin dochter haar waardering in prachtige woorden uitsprak. Ik ben diep ontroerd...

Deze post werd eerder geplaatst door Estelle Dabekaussen op LinkedIn. Zij is leidinggevende van de twee woonhuizen in Muiden. 

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...