Actueel

Werkbezoek VWS & IGZ

06
Apr
2017
Nieuws

Donderdag 6 april jl. vond het gezamenlijke werkbezoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de IGZ aan Allerzorg en Wonen bij September de plaats. Bijzonder aan dit werkbezoek was dat zowel de Secretaris Generaal Erik Gerritsen van VWS alsook de Inspecteur Generaal mevrouw Ronnie van Diemen van de IGZ aanwezig waren. Naast de delegatie van Allerzorg, schoven ook de CCR en een cliënt aan tafel.

Trots en Zorgen

Tijdens het bezoek werd gesproken over de zaken waar wij als Allerzorg en September trots op zijn. Zoals bijvoorbeeld de manier waarop wij vernieuwing zoeken en waarmaken op het gebied van ziekenhuis verplaatste zorg. Maar ook zaken waar wij als organisatie tegenaan lopen werden besproken met de delegatie. Aan de hand van twee filmpjes werden onze trots en zorgen geïllustreerd. Daarna werd gediscussieerd over hoe we bepaalde zaken beter naar onze hand kunnen zetten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de verschillen in inzicht tussen Allerzorg, de zorgverzekeraars en zorgkantoren als het gaat om de financiering van de geleverde zorg. En aan het tekort aan gekwalificeerd personeel op de huidige arbeidsmarkt en de werkdruk die dat met zich meebrengt.

Zowel Erik Gerritsen als Ronnie van Diemen toonden zijn erg onder de indruk van de manier waarop Allerzorg en September als koploper in de markt de vernieuwing opzoeken en tonen zich zeer betrokken. Zij steunen onze initiatieven en bieden om, aan waar mogelijk, te bemiddelen tussen de verschillende partij om deze innovatie te stimuleren. Een mooie opsteker voor alle medewerkers van Allerzorg en September die deze vernieuwende manier van zorgverlening iedere dag weer waarmaken.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...