Actueel

Wonen bij September Ede borrelt en bruist

18
Aug
2022
Nieuws

In oktober 2021 werd na een lange verbouwing aan de Stationsweg in Ede een prachtig woonhuis voor ouderen met dementie opgeleverd. Villa Richmond: een monumentaal pand met karakteristieke elementen; iedere ruimte, ieder appartement, ieder hoekje is weer anders. Prachtige meubels, een ruime leefkeuken, een fraaie parktuin. Maar er miste iets. Er zat nog geen ziel in. Dat is nu wel anders. Inmiddels runnen locatiemanager Willy Dekker en haar team met vijftien bewoners een heel huishouden. Willy: “Alles valt nu op zijn plek. Hier wordt volop van het leven genoten!”

Als je de drempel bij Villa Richmond overstapt, word je direct omarmd door de warme sfeer van het woonhuis. In een van de woonkamers zit iemand lekker op de bank te genieten van het zonnetje dat door het raam naar binnen schijnt. Buiten maken twee bewoonsters een wandeling door de parktuin, waar af en toe een eekhoorntje een oude monumentale boom in schiet. Dat het lopen met een rollator iets moeizamer gaat, deert ze niet. Lekker even een luchtje scheppen! In de leefkeuken komen tijdens een gesprek tussen een medewerker en bewoner mooie verhalen van vroeger naar boven.

Van shoppen tot een echte beautymiddag

Individuele aandacht, dat vinden we bij September heel belangrijk. Zo voelen bewoners zich écht gezien. Natuurlijk worden er activiteiten georganiseerd, maar er is alle ruimte om iets spontaan te doen, gewoon omdat we er zin in hebben. Zo is een medewerkster onlangs met twee dames lekker gaan shoppen. Hoe leuk is dat?! En wil jarige Harry een feesthoed en feestneus op zijn verjaardag? Dan regelen we dat! Gezellig samen koken en eten, een verjaardag vieren, een stamppottenavond, een potje sjoelen, koffie met gebak bij Stadscafé Oscar om de hoek of een echte beautymiddag mét high tea.

“Het is zo fijn om bewoners te zien genieten. Voor zowel bewoners als medewerkers voelt het als thuiskomen. - Willy

Geen dag is hetzelfde

Op andere dagen zijn de dagelijkse bezigheden al leuk genoeg. Zo vindt Piety het fijn om haar handen uit de mouwen te steken en helpt ze vaak mee in het huishouden. Even de was opvouwen of meehelpen aardappels schillen. Willy: “We spelen een spelletje, lezen de krant of rommelen een beetje in de tuin. Geen dag is in ieder geval hetzelfde!"

Sfeer proeven

Wilt u meer informatie over Wonen bij September in Ede? Of een keertje komen sfeer proeven? Neem dan contact op met Willy Dekker via willy.dekker@wonenbijseptember.nl of 06 4079 6438.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...