Actueel

Wonen bij September Ede rond de zomer open

01
Feb
2021
Nieuws

Aan de Stationsweg 102 in Ede verandert Villa Richmond langzaam maar zeker in een echt woonhuis voor ouderen met dementie. De 22 appartementen in het historische pand zijn van alle gemakken voorzien, zonder dat afbreuk is gedaan aan de bijzondere sfeer die kenmerkend is voor de villa. De komende maanden wordt er gewerkt aan de afwerking en de sfeervolle aankleding van het woonhuis. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners rond de zomer hun intrek nemen in hun nieuwe onderkomen en daar genieten van hun oude dag. 

Bewoners van woonhuizen van September hebben een ding gemeen: door dementie is zelfstandig wonen niet meer mogelijk. Dat betekent dat ze 24-uurszorg nodig hebben. Die hulp en zorg zijn bij September goed geregeld. Anders dan we gewend zijn in de reguliere ouderenzorg staan de wensen en behoeften van bewoners voorop. Met de juiste hulp kunnen mensen met dementie namelijk nog verrassend veel. 

Net als thuis 

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis.  

Leefplezier 

Bij September kunnen bewoners het leven dat zij gewend zijn, zolang mogelijk voortzetten. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Bewoners houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds weer op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen. Alles draait bij September om leefplezier. Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.  

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...