Actueel

Top 10 notering Wonen bij September op ZorgkaartNederland

06
Dec
2022
Nieuws

Op 6 december is tijdens het live event van Patiëntenfederatie Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht bekendgemaakt dat Wonen bij September voor het derde jaar op rij een plek heeft in de top 10 van ZorgkaartNederland. Een bijzonder mooie vermelding waar wij als Wonen bij September ontzettend trots op zijn.

Wonen bij September

Bij September wonen ouderen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Zij wonen in kleinschalige woonhuizen waar liefde, aandacht en betrokkenheid voorop staan. Op ZorgkaartNederland geven bewoners en naasten hun waardering voor de warme zorg die bij Wonen bij September geboden wordt. In 2022 scoorde de zorgorganisatie gemiddeld een 9,1 en behaalt daarmee de top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen in Nederland.

Waar wordt u gelukkig van?

In de woonhuizen van Wonen bij September draait het om leefplezier: zorgprofessionals kennen de bewoners, hebben ongehaaste aandacht voor hen en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Iedere dag stellen wij de vraag: waar wordt u gelukkig van? Waar wordt u blij van? En dat bepaalt hoe de dag van de bewoner eruit komt te zien.

Waardering op ZorgkaartNederland:

“Mijn vader woont sinds een jaar in een huis van Wonen bij September. Het hele team heeft zich vanaf de allereerste dag op een professionele en liefdevolle manier voor hem ingezet. Dit heeft ertoe geleid dat hij een stuk stabieler is geworden en zich inmiddels thuis voelt in zijn nieuwe omgeving. Wij zien dan ook dat het goed gaat met hem en wij zijn ervan overtuigd dat dit komt door de flexibiliteit en de niet aflatende inzet en persoonlijke aandacht van de teamleden.”

Trots op collega’s en hoge waardering

“Elke dag zorgen we in alle huizen met enorme passie en aandacht voor onze bewoners. Wij willen ervoor zorgen dat bewoners zich echt thuis voelen bij ons. Zelfredzaamheid stimuleren we waar mogelijk, want je gevoel van eigenwaarde groeit als je geprikkeld wordt om dat wat je nog wél kan, ook zélf te blijven doen. De waardering hiervoor zien we terug in het feit dat we voor het derde jaar op rij in de top 10 van ZorgkaartNederland staan”, aldus Klaas Visser, directeur Woonzorg bij Wonen bij September.

Top 2022 ZorgkaartNederland

Elk verpleeghuis met dertig of meer waarderingen in 2022 dingt automatisch mee naar een plek in de ZorgkaartNederland Top 2022. De waarderingen van de verschillende woonhuizen van September zijn bij elkaar opgeteld en hier is een gemiddelde uit gekomen. Wonen bij September is in 2022 gewaardeerd met een 9,1 en heeft daarmee een van de hoogste noteringen in de top 10. Ook Allerzorg, de thuiszorgtak binnen de organisatie, heeft een plek in de top 10 Wijkverpleging van ZorgkaartNederland 2022.

Over ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is het grootste onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...