Actueel

Wonen bij September verbouwt Villa Paasberg tot woonhuis

24
Jul
2017
Nieuws

September heeft de locatie Villa Paasberg in Arnhem verbouwd van zorghotel tot woonhuis. Zo is er tijdens een verbouwing een fijne, open woonkeuken geplaatst en zijn er gezellige woonkamers ingericht in het pand. Vanaf augustus is er plek voor nieuwe bewoners. 

Huiselijke gezelligheid

Het aantrekken en verbouwen van het zorghotel naar woonhuis komt voort uit de groeiende vraag naar kleinschalige woonvormen voor ouderen met geheugenproblemen in Nederland. In de woonhuizen van September draait de zorg om liefde, aandacht en betrokkenheid. Bij September wordt daarom uitgegaan van datgene wat iemand nog wel kan. Tuinieren, samen koken of het doen van de was, de bewoners vervelen zich alleen wanneer zij dat zelf graag willen. De deuren van het huis staan altijd open voor familie, vrienden en bekenden. "Wij kennen geen bezoekuren. De mensen kunnen altijd even binnen komen lopen, voor een kopje thee of ze eten gezellig mee bijvoorbeeld. De familie voelt zich net zo thuis als de bewoners zelf", zegt oprichter Michiel van Putten.
 
Deze nieuwe werkwijze betekent voor September Arnhem dat er in het woonhuis geen restaurant en kok meer zullen zijn vanaf augustus. Koken doen de bewoners samen met de verzorgenden. Ook geven de woonkamers in het pand de mogelijkheid voor de bewoners om gezellig met elkaar te zijn, daar bezoek te ontvangen en mee te doen aan (bewegings)activiteiten of hobby’s te beoefenen als tekenen en schilderen. "Waar mensen vroeger veel in hun kamer zaten, kunnen zij nu in de woonkamer of open woonkeuken samen zijn. Dat is veel leuker en gezelliger en bevordert het welzijn van de bewoners", zegt Van Putten. 

Appartementen beschikbaar

September Arnhem heeft in totaal 22 appartementen, waarvan er nog enkele beschikbaar zijn. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. Voor meer informatie over beschikbare appartementen of een bezoek aan het woonhuis kunt u terecht bij Patricia Waller Diemont.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...