Actueel

Woonhuizen September voor ouderen met dementie in Muiden officieel open

31
Aug
2020
Nieuws

Op vrijdag 28 augustus heeft Wonen bij September twee woonhuizen voor ouderen met dementie in Muiden geopend. De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de inrichting van de kleinschalige woonhuizen aan de Weesperbinnenweg op Zorglandgoed Hoogerlust. De komende periode zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in hun sfeervolle nieuwe woning aan de Vecht.

Liefde, aandacht en betrokkenheid

Bij September wonen ouderen met dementie, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Zij zoeken gezelligheid en geborgenheid en zetten hun leven graag voort zoals zij dat gewend zijn. Liefde, aandacht en betrokkenheid staan centraal bij Wonen bij September. Estelle Dabekaussen en Anieke Eikelenboom, leidinggevenden van de nieuwe woonhuizen in Muiden, kijken er enorm naar uit om er samen met de bewoners een echt thuis van te maken. “De eerste weken staan in het teken van het leren kennen van de bewoners. Waar wordt een bewoner blij en gelukkig van, wie zijn ze, wat is hun levensgeschiedenis, wat zijn hun hobby’s en wat is bijvoorbeeld hun favoriete muziek? Alleen dan kunnen wij die zorg geven die aansluit bij hun persoonlijke wensen en behoeften”, aldus Estelle en Anieke.

Met elkaar leven

De woonhuizen bestaan elk uit twintig appartementen, voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. Bewoners mogen hun appartement inrichten met hun eigen meubeltjes. Dit om hun nieuwe thuis zo vertrouwd en veilig mogelijk te laten zijn. Ook huisdieren zijn van harte welkom. Er is een grote woonkeuken en er zijn gezellige woonkamers met grote eettafels. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of samen in de tuin gewerkt. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras, zodat de bewoners de vrijheid hebben om lekker naar buiten te gaan. Ook zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Meer informatie over wonen bij September is te vinden op www.wonenbijseptember.nl.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...