Actueel

Zorgvernieuwers Jan en Grietje naar de camping bij September Muiden

31
Aug
2022
Blog

Jan 't Hoen en Grietje van der Heide hebben één missie: de zorgvrager centraal zetten, 100 procent aandacht geven, kleinschalige zorg bieden en volop persoonlijk betrokken zijn. Ze gaan op zoek naar mooie voorbeelden in de zorg en zijn voor de tweede keer op bezoek in Muiden. En niet zomaar een bezoek, want locatiemanager Estelle Dabekaussen en haar team hadden een heuse camping van de tuin gemaakt. Compleet met camper, tentjes, luchtbedden en badmintonnen. Het werd een fijn weerzien!

Ze schrijven erover op hun blog:

"Een aantal bewoners van het huis herkende ons direct. In april waren we hier bij 'Wonen bij September' in Muiden geweest. We hadden meegewerkt en in de logeerkamer geslapen. Een prachtig onvergetelijk bezoek.

"Jullie waren toen ook met die oude wagen"

Grietje en ik waren verbaasd dat we toen indruk hadden gemaakt. Geheugenklachten leken ver weg. Wederom blijkt weer dat als je aandacht geeft aan mensen met dementie zij veel beter gaan presteren. We waren op uitnodiging van Estelle Dabekaussen, leidinggevende van dit mooie huis. Zij had samen met het team een camping georganiseerd voor alle bewoners, familie en betrokkenen. Een prachtige plek achter de camper van Estelle die zelf ook bleef slapen. Enthousiaste medewerkers, tentjes, muziek, ballen, luchtbedden, vrolijke mensen in 'campingsmoking'. Een kleurrijk geheel waar de bewoners zichtbaar van genoten.

Weer een mooi voorbeeld hoe mensen met dementie in 't zonnetje worden gezet en er aandacht is voor de bewoners. Het leefplezierplan op en top. Een pluim voor Estelle die een ongelofelijke energie heeft en alles eraan doet om iedereen naar 't zin te maken.

Verder lezen? Lees het hele verhaal over hun boeiende bezoek op hun eigen website.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...