Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Open in 2022

September Schiedam

  • Verwacht
  • 25 appartementen
  • 2022

Het nieuwe woonhuis van September aan de Edelweiss-locatie aan de Elzensteeg zal naar verwachting in 2022 haar deuren openen. Op de hoek van de Elzensteeg en de Westmolenstraat, in de levendige binnenstad, komen 25 appartementen met daarbij ruime gemeenschappelijke woonkamers en buitenruimte. In het woonhuis staan liefde, aandacht en betrokken voor bewoners centraal. Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar wordt geleefd. De organisatie gelooft dat ook mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen.  

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus wil iemand lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met de was opvouwen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat u fijn vindt, wat uw hobby’s zijn, waar u blij van wordt. Bewoners en begeleiders gaan regelmatig samen op pad. De ene keer voor een bezoek aan de winkels in de buurt, dan weer voor een wandeling door de historische stad of een bezoek aan een museum. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. Belangrijk is in ieder geval dat de bewoner nog zelf voor het dier kan zorgen.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met bijvoorbeeld eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Mensen moeten zich vrij kunnen bewegen en ook zelf naar buiten kunnen op de momenten dat zij dit willen.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Goede zorg hoeft niet duur te zijn. Wonen bij September is al mogelijk voor een brede groep mensen. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.


Meer informatie

Inschrijven voor wonen bij September Schiedam is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September in de omgeving, Neem hiervoor contact op met woonconsulent Elmy Blonk via elmy.blonk@wonenbijseptember.nl of 088 - 572 32 35.

 

Zoek op trefwoord...