Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Open in 2021

September Schiedam

  • Verwacht
  • 25 appartementen
  • 2021

Wonen bij September is met de gemeente Schiedam in gesprek over de ontwikkeling van een woonvoorziening voor ouderen met dementie op de Edelweiss-locatie aan de Elzensteeg. Het schetsontwerp is op 7 juni 2018 aan de buurt gepresenteerd. Op dit moment loopt de vergunningsaanvraag.

Dit woonhuis zal naar verwachting begin 2021 haar deuren openen. Na vergunningsverlening in 2020 zal een start worden gemaakt met de bouw. Op de hoek van de Elzensteeg en de Westmolenstraat, in de levendige binnenstad, komen 25 appartementen met daarbij ruime gemeenschappelijke woonkamers en buitenruimte. Het woonhuis zal van alle gemakken voorzien zijn.

Het is de bedoeling dat de eerste bewoners in 2021 hun intrek nemen. Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar wordt geleefd. De organisatie gelooft dat ook mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen.  

Thuis 

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij leven hun dagelijks leven zoals ze dat gewend waren, op een plek waar zij veilig zijn. 24-uurszorg is hierbij vanzelfsprekend, verder staat het team dag en nacht klaar om de mensen een fijne dag te bezorgen. Ze weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden.

De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan de winkels in de buurt, dan weer een wandeling door de historische stad. Ook bezoeken aan musea, de stad Rotterdam of Delft zijn mogelijk.

Contact

Heeft u interesse of wilt u meer weten over wonen bij September? Neem voor meer informatie contact op met woonzorgconsulent Monique Willemsen. 

Proces en procedure

Voor het verslag van de presentatie op 7 juni 2018, de inzageprocedure en het proces dat hiermee samenhangt, verwijzen we u graag naar de site van de Gemeente Schiedam. 

Zoek op trefwoord...