Informatie over

Kleinschalig wonen met zorg in Zeist

 

Zorgorganisatie Orpea Nederland wil Villa Stenia, het monumentale pand aan de Utrechtseweg 86 in Zeist, in oorspronkelijke staat herstellen. Door de villa te verbouwen en nieuwbouw op het achter gelegen terrein ontstaan drie woonhuizen voor ouderen die door dementie of fysieke beperkingen niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Met deze twee woonhuizen van Wonen bij September en een woonhuis van Compartijn krijgen 78 ouderen een fijne nieuwe plek om te wonen. Aalberts is als ontwikkelende bouwer betrokken bij de herontwikkeling van de locatie. 

Wonen bij September en Compartijn

Wonen bij September heeft kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie door heel Nederland. In de woonhuizen van September staan liefde, aandacht en betrokkenheid centraal en kunnen bewoners het leven zoals zij dat gewend zijn, zoveel mogelijk voortzetten. Het plan is om in Zeist twee woonhuizen te bouwen met in ieder huis 24 appartementen, waardoor er ruimte is voor in totaal 48 ouderen met dementie. 

Compartijn bevindt zich in het luxere segment van woonzorg. Een hoog serviceniveau en persoonsgerichte tijd en aandacht staan centraal. In een luxe, stijlvolle omgeving vinden ouderen die kwetsbaar oud worden een nieuw thuis. Ouderen met een aandoening als dementie of een fysieke beperking. In het woonhuis is ruimte voor 30 ouderen. Op de website van Compartijn vindt u meer informatie.

Onderdeel van de buurt 

Wij vinden het belangrijk dat de woonhuizen onderdeel worden van de buurt en de samenleving in Zeist. We houden bij de bouw uiteraard rekening met de bouwstijl van de nabije omgeving. Bij de verbouwing blijft het unieke karakter van Villa Stenia zoveel mogelijk behouden. 

Presentatie Wonen bij September en Compartijn

Voor wie zijn de huizen van Wonen bij September en Compartijn bedoeld? Wat maakt onze huizen zo bijzonder? Bekijk hier de Powerpoint-presentatie voor antwoord op al uw vragen.

Ontdek hoe het is om te wonen bij September

Medewerkers, bewoners en familie van vertellen.

 

Vragen of interesse in Wonen bij September of Compartijn!

Wilt u meer weten over wonen bij September of Compartijn voor uzelf of voor een van uw naasten? Stuur dan een mail naar communicatie@wonenbijseptember.nl of vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Zoek op trefwoord...