Actueel

7 redenen om te kiezen voor Wonen bij September

13
Jun
2022
Blog

‘Gelukkig en gezond 100 worden', wie zou dat niet willen? Helaas komen niet alle wensen uit en soms gaat thuis wonen niet meer. Dan is het fijn om te weten dat er plekken voor ouderen met dementie zijn die voélen als thuis. En mét liefdevolle aandacht en de juiste zorg binnen handbereik. In dit artikel zetten we 7 redenen om te kiezen voor Wonen bij September op een rij.

1. Je eigen leven kunnen leven

Je eígen leven leiden. In je eigen tempo en op jouw manier. Of dat nu thuis is of in een verzorgingshuis, je wilt regie houden over je dagindeling en het gevoel hebben dat er naar je geluisterd wordt. Bij Wonen bij September begrijpen we dat heel goed. Wil iemand in z'n ochtendjas ontbijten, ontbijt op bed of juist vroeg aan de wandel, dat kan. Mensen zetten bij September hun leven voort zoals ze dat gewend zijn. Met wat hulp op afstand maar toch dichtbij. Zo blijf je betrokken en houd je contact met alles wat er om je heen  gebeurt. Aandacht en geborgenheid zijn fijne woorden om te lezen. Maar nog fijner om ze te voelen! En daar zorgen onze medewerkers voor, elke dag weer.

“Een bewoner van September Emmeloord zat vroeger in de bloembollen, nu heeft hij zijn eigen plantenbak en tuiniert hij naar hartelust!”

2. Kwaliteit van zorg én leven

Zorg en welzijn worden vaak in één adem genoemd. Dat de zorg in onze huizen goed geregeld is, staat buiten kijf. Maar welzijn en kwaliteit van leven vinden we nét zo belangrijk. Je veilig voelen en het gevoel hebben dat je ertoe doet. Daar zetten we ons elke dag voor in. We doen dit volgens de methodiek ‘Leefplezier’ en gaat over iemand écht leren kennen. Hoe iemand vroeger was natuurlijk, maar juist ook over het hier en nu. Hoe wil iemand getroost worden bij verdriet en wil iemand schoenen aan of lekker op sloffen door het huis? Gezellig deelnemen aan activiteiten (kies uit een kalender vol!) of met thee op de bank. Onze zorgmedewerkers hebben voor ieder een persoonlijke benadering en die is voor iedereen en elke dag anders.

3. Thuis zijn, omdat je jezelf mag zijn

In onze huizen vinden ouderen met dementie hun thuis. Er wonen huismussen, gezelschapsdieren, gewoontedieren, gangmakers, flierefluiters, denkers en alles daar tussenin. 1001 typen die allen op hun eigen manier thuis zijn. Soms zoeken ze elkaar op, soms is het juist fijn om even alleen te zijn. Net als thuis, maar dan met 24 uur per dag zorg dichtbij. Dát is een fijn en vertrouwd gevoel! Een dochter vertelt hoe fijn haar moeder bij ons woonde: “De laatste periode thuis voelde mijn moeder zich soms eenzaam. Bij Wonen bij September hoorde ze weer ergens bij. Die geborgenheid alleen al was zó fijn voor haar!”

4. Persoonsgerichte zorg in alle fases van dementie

Onrust, boosheid, verdriet of angst. Mensen met dementie kunnen zich soms verloren voelen. Wat is het dan fijn als er mensen dichtbij zijn die precies aanvoelen wat iemand nodig heeft op zo’n moment. Mensen die troosten, luisteren, respecteren, geruststellen. Bij September krijgen mensen de zorg die ze nodig hebben, in welk stadium van dementie of andere geheugenproblematiek ze ook zijn. De verzorging is volledig ingericht op alle fasen. We bieden een veilige, warme en geborgen omgeving voor alle bewoners.

5. Zelfredzaamheid voorop

Zelfredzaamheid van bewoners stimuleren we zoveel mogelijk. Je gevoel van eigenwaarde gaat omhoog als je geprikkeld wordt om wat nog wél kan gewoon lekker zelf te blijven doen. Lukken sommige dingen niet meer zo goed? Dan is het fijn dat er mensen zijn die je hierbij ondersteunen. Zo hebben we in een woonhuis plantenbakken op zithoogte. Niet meer hoeven bukken, maar wel zoveel mogelijk je eigen boontjes nog kunnen doppen dus. Of samen even puzzelen als je zelf niet meer zo goed op de juiste woorden komt.

“Een bewoonster van September Apeldoorn Kelvinstaat houdt van pannenkoeken. En al helemaal die van haar dochter. Dan gaan we toch gewoon naar het  pannenkoekenrestaurant van haar dochter!"

6. Hoge waarderingen van bewoners en familie

Eén team, één taak! We gaan voor zinvol werk zonder overbodige onderzoeken of dossiers. Toch is het fijn om te weten dat we al járenlang zeer hoog scoren op Zorgkaart Nederland, maar liefst een 9,1 op dit moment. “Mijn vader heeft genoten van het mooie huis, de prachtige tuin. Maar natuurlijk ook van de liefdevolle, zeer persoonlijke zorg. Hij zei zelf altijd: 'hoe hebben jullie dit huis toch kunnen vinden?’ Geweldig!” Slechts één van de vele mooie ervaringen die te lezen is op Zorgkaart Nederland.

7. Hulp krijgen bij het kiezen van een nieuw thuis 

De keuze om van thuis weg te gaan maak je niet van het ene op het andere moment. Je stopt het weg, ligt er wakker van, vraagt eens rond, googelt wat en stopt het weer weg. Fijn als je eerst eens wat duidelijke informatie over onze verzorgingshuizen en visie kunt vinden met een duidelijke uitleg over kosten bijvoorbeeld. En als je er aan toe bent, is het fijn als er iemand is die al je vragen goed en helder kan beantwoorden. Persoonlijk en op maat ondersteunen we bij het maken van een keuze, zodat deze keuze ook als de juiste keuze op het juiste moment voelt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om voor Wonen bij September te kiezen. Kom dat zelf ervaren door sfeer te proeven in één van onze woonhuizen in heel Nederland. Neem hiervoor contact op met woonconsulent Elmy Blonk via elmy.blonk@wonenbijseptember.nl of 06 - 361 251 36.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...