Actueel

Als een amazone! Een dagje paardrijden in Twello

30
Nov
2022
Nieuws

Mevrouw Bakker woont sinds 2 jaar bij September Twello. Onlangs ging een grote wens van haar in vervulling: naar de manege om nog een keer paard te rijden.

Een echte amazone. Dat is wat mevrouw Bakker haar hele leven al is. Vroeger heeft ze veel paard gereden en nog steeds heeft ze een grote passie voor deze mooie dieren. Zelf rijden doet ze al heel lang niet meer. Maar wat zou het leuk zijn als dat nog eens kón!

Dierenvriend

Mevrouw Bakker houdt van dieren. Gelukkig kon haar kat meeverhuizen toen ze bij September Twello kwam wonen. Met de kat op schoot mijmerde ze wel eens over paardrijden. Ook medewerkers hoorden dat vaak.

Het antwoord op de vraag “waar wordt u gelukkig van?” was bij mevrouw Bakker dan ook niet moeilijk te raden. Een plan voor een manegebezoek werd gemaakt. De voorpret voor een dagje ultiem leefplezier kon beginnen. Mevrouw Amse, een medebewoner, had ook wel oren naar een gezellig dagje uit en wilde ook graag mee, als publiek.

Private Dancer

Ton, verzorgende IG, vrijwilliger Margreet en beide dames werden welkom geheten op manege Pothoven op de Vecht. Begeleider Annet stelde Dancer aan hen voor. Een prachtig glanzend en nieuwsgierig paard dat ze even helemaal voor zichzelf hadden. Natuurlijk werd Dancer eerst geborsteld. Ook de hoeven moesten schoon. Het paard zadelen, een cap uitzoeken, ooit routine handelingen voor mevrouw Bakker. En dat was goed te zien. Ze genoot met volle teugen.

Het leukste moest natuurlijk nog komen. Het paardrijden zelf! Mevrouw Bakker werd op Dancer geholpen en met begeleidster Annet aan hun zijde, reden ze de hele binnen- en buitenbak rond.  Op de rug van het paard en inmiddels bezig aan een rondje rondom de manege straalde mevrouw Bakker. Helemaal in haar element riep ze enthousiast: “Het voelt net als vroeger. Super, helemaal top!”

Chemie tussen paard en ruiter

Mevrouw Bakker zat super ontspannen op het paard met een brede glimlach. Begeleidster Annet durfde het aan om mevrouw alleen te laten lopen. Als een amazone leidde ze met volledige controle het paard van links naar rechts door de bak. De chemie tussen paard en ruiter was voelbaar!

Na zo’n 45 minuten te hebben gereden werd Dancer weer afgezadeld, geborsteld en teruggebracht naar de stal. Na een luchtkus voor het paard en nog een kleine wandeling door de stallen, was het tijd om gedag te zeggen. Als het aan mevrouw Bakker ligt was dit zéker niet de laatste keer: “Ik heb zo ontzettend genoten! Wanneer gaan weer?”

Nog even napraten en nagenieten van deze fijne dag boven een lekkere uitsmijter met koffie bij café Jan de Groot. Mevrouw Bakker heeft genoten als amazone en mevrouw Amse, Ton en Margreet genoten net zo hard mee!

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...