Actueel

Nieuw: dagbesteding bij Wonen bij September in Witmarsum

21
Dec
2021
Nieuws

In ons woonhuis in Witmarsum wordt nu ook dagbesteding onder de naam 'Septemberwille' (Septemberplezier) voor mensen met beginnende geheugenproblematiek aangeboden. In het monumentale pand aan de Arumerweg 53, het voormalige gemeentehuis, is de oude trouwzaal omgetoverd tot een sfeervolle ruimte voor de dagbesteding. Hier staat de deelnemers een fijne dag te wachten, waarbij plezier voorop staat. Het doet een mens goed om nieuwe contacten aan te gaan met lotgenoten. Door het bespreekbaar maken van geheugenproblematiek en samen leuke dingen te ondernemen, wordt de eigenwaarde versterkt. Ons motto: niks moet, alles mag!

Voor wie?

De dagbesteding is bedoeld met mensen met beginnende geheugenproblematiek. De groepsgrootte is maximaal 10 deelnemers. De dagbesteding is ook toegankelijk voor mensen die niet bij September wonen.

Wanneer?

Op maandag, dinsdag en donderdag. Als er veel interesse is, wordt het aantal dagen uitgebreid.

Wat gaan we doen?

De deelnemers worden tussen 9 en 10 uur opgehaald door onze chauffeurs. Eenmaal aangekomen bij onze locatie staat er een lekkere kop koffie klaar. Onder het genot van dit kopje koffie wordt het nieuws besproken.Tussen de middag is er een heerlijke warme maaltijd. De boodschappen hiervoor doen een begeleider en een aantal deelnemers zelf. Hoe de dag verder wordt ingevuld, bepaalt de groep zelf. Iedereen denkt hierover actief mee. Van een potje rummikub tot schilderen of een taart bakken. Alles is mogelijk. Na de maaltijd is het tijd voor beweging! Wandelen, een bezoek aan een museum of bijvoorbeeld naar het terras. Rond 15.45 uur worden de deelnemers weer naar huis gebracht.

Wat maakt Septemberwille bijzonder?
  • Er wordt veel op uitgegaan, want blijven deelnemen aan de maatschappij is ontzettend belangrijk. Een uitje naar het museum, de theetuin, een terrasje pakken of een wandeling in de omgeving.
  • Prachtige locatie in de dorpskern van Witmarsum.
  • Men kan gebruik maken van de faciliteiten van September. Zo zijn er bijvoorbeeld een duofiets en biljart aanwezig.
  • Huiselijke sfeer.
  • Kleine groep.
  • Ook gezamenlijk boodschappen doen en koken.
  • Mooie tuin bij de locatie.

Naarmate de Alzheimer mijn man Johannes (62) meer overnam, werd zijn ongemak om het thuis goed te hebben groter. Voor hem, omdat steeds minder lukte en hij daar gefrustreerd over raakte en voor mij omdat ik me daar mee moest verhouden, naast alle andere zorg en verdriet. En ik was al zo moe. Dagbesteding was een uitkomst. Voor Johannes die een paar keer per week op een plek was waar hij zich welkom en gezien voelde, waar hij iets kon betekenen voor mededeelnemers, weer structuur kreeg in zijn leven en thuiskwam met een gevoel van: ik heb iets kunnen bijdragen, ik heb plezier gehad, een leuk uitje gemaakt, het gezellig gehad en weer een stukje eigen leven teruggekregen. Voor mij gaf het de ruimte en tijd om op adem te komen, me te herpakken, te werken. Wat heb ik me gesteund gevoeld door de chauffeur die Johannes haalde; altijd positief en vrolijk. En de begeleider van de dagbesteding: altijd bereid om mee te denken, mijn verhaal en zorgen te delen. 

Meer informatie?

Rianne Veltman en Bartina Oppedijk zijn de begeleiders van de dagbesteding. Neem gerust contact met ze op voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...