Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Open in 2022

September Rozenburg

  • Verwacht
  • 24 appartementen
  • 2022

In een mooi park tussen de Meerkoet en de Mw. Aschoff-Stiermanlaan in Rozenburg komt in 2022 een woonhuis van September met 24 appartementen voor ouderen met dementie. Midden in een woonwijk met veel groen en een rustig woon- en leefklimaat. Het pand krijgt, net als alle andere huizen van September, de uitstraling van een gewoon woonhuis op een plaats waar het fijn wonen is. Het ontwerp van het nieuwbouwhuis is afgestemd op de bebouwing in de buurt en past bij de omgeving.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. 

Meer informatie

Inschrijven voor September Rozenburg is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September. Neem hiervoor contact op met woonconsulent Elmy Blonk via elmy.blonk@wonenbijseptember.nl of 088 - 572 32 35.

Rozenburg

Rozenburg is een van de (voormalige) Zuid-Hollandse Eilanden. Er ligt één plaats op, die eveneens Rozenburg heet, maar vooral wordt het in beslag genomen door uitgestrekte haven- en industriegebieden: de Botlek aan de zuidoostkant en Europoort aan de noordwestkant. Mensen die heel hun leven hebben gewoond in deze bedrijvigheid van havens en industrie zullen zich in dit woonhuis erg thuis voelen. Op de plek die voor hen bekend is en ze het gevoel van leven geeft. Rozenburg werd in 2010 als zelfstandige gemeente opgeheven. Het is nu een deelgebied van Rotterdam. Rozenburg kenmerkt zich door veel groen en een rustig woon- en leefklimaat.

Zoek op trefwoord...