Actueel

Nationale vrijwilligersdag

07
Dec
2022
Nieuws

Op 7 december is het 'Nationale Vrijwilligersdag', een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook in onze woonhuizen zijn veel vrijwilligers die zich met grote passie inzetten voor onze bewoners. De hoogste tijd dus voor wat extra zonnestraaltjes!

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk in onze huizen. We kunnen op hen bouwen en samen met het team zorgen zij voor heel veel geluksmomenten voor alle bewoners. En dat niet alleen, want ze geven ook het team nét dat beetje extra ruimte.

Betrokken verwantenraad

De Verwantenraad van Wonen bij September geeft alle vrijwilligers die dag een leuke attentie in de vorm van een ‘Beste vrijwilliger van de wereld’ beker waar mee geproost kan worden. De Verwantenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle bewoners in de woonhuizen.

“Hiermee kunnen we laten zien hoe zeer wij onze vrijwilligers waarderen en hoe hard ze binnen de huizen nodig zijn” aldus Toos Klever van de Verwantenraad. “Wij weten als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers zijn.”

Overal in het land aandacht voor onze vrijwilligers

Ook locatiemanagers van alle huizen besteden aandacht aan ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Zo vertelt José Driessen, locatiemanager bij September Twello dat ze alle vrijwilligers heeft uitgenodigd voor koffie met wat lekkers.  “We mogen ons gelukkig prijzen met een vast team van vrijwilligers.”

Maar liefst negen vrijwilligers komen allen met veel plezier een dagdeel per week meehelpen in September Twello.  Het team kan - ook in nood - een beroep doen op deze mensen. Voor een stukje ondersteuning waar nodig. Van koken en de was doen, tot boodschapjes en huiskamerbegeleiding.

Bewoner Piet: “Joop is mijn maat”

Mannenmiddag

“Joop komt iedere woensdagmiddag om samen met bewoner Piet de dierenverblijven buiten te verzorgen.” José vertelt dat deze “Mannenmiddag" steevast wordt afgesloten met een biertje, samen in de keuken van het Koetshuis. José:  “Joop is ‘mijn maat’ zegt Piet altijd.”

Duofiets

Ook vrijwilliger Gerrit komt iedere woensdagmiddag. Hij fietst met bewoners die dat willen graag een rondje op de duofiets. Een terrasje pakken of een ijsje eten hoort daar uiteraard dan ook bij. En als het echt mooi weer is, komt Gerrit gewoon vaker langs. Zodat nog meer bewoners mee kunnen op zijn fietstochtjes. Ook voor het onderhoud van de duofiets moet je bij Gerrit zijn. “Hij plakt de banden en legt de ketting er weer om als dat nodig is” aldus José.

Een prachtige groep mensen

De andere zeven vrijwilligers zijn dames en komen om de beurt. Zo brengt een vrijwilliger iemand elke woensdag naar de plaatselijke gymvereniging en gaat er ook altijd iemand mee als ze gaan zwemmen in het plaatselijke zwembad. Weer twee anderen helpen vaak een handje met koken. José: "Kortom, een prachtige groep mensen, die allemaal onmisbaar zijn en waar we heel graag mee samenwerken."

En natuurlijk krijgen alle vrijwilligers ook een mooi ‘December cadeautje’ van het team aangeboden” sluit José af.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...