Actueel

Eerste bewoners nemen hun intrek in Villa Wittenburg

11
Jan
2022
Nieuws

Wonen bij September heeft in Stompetoren officieel haar deuren geopend. Villa Wittenburg aan de Noordervaart 99 is na een grondige verbouwing omgetoverd tot een prachtig woonhuis voor 24 ouderen met dementie. Leidinggevende Marleen Jaspers heeft al een aantal nieuwe bewoners mogen verwelkomen en kijkt ernaar uit om nog meer mensen met dementie een nieuw liefdevol thuis te geven.  

Bekende verschijning 

Villa Wittenburg is een bekende verschijning in de omgeving. Het staat te pronken aan de Noordervaart, een doorgaande weg die door veel mensen gebruikt wordt om van Alkmaar naar Hoorn (of andersom) te rijden. Tot 1980 woonde de heer Posch, voormalig burgemeester van Oterleek, in Villa Wittenburg. Daarna deed het jaren dienst als gemeentehuis van de gemeente Schermer. Marleen: "Ik heb mensen gesproken die Wittenburg weleens hebben bezocht ten tijde van de familie Posch. Of die in dit voormalige gemeentehuis zijn getrouwd. Dat maakt Wittenburg voor veel buurtbewoners toch heel bijzonder.

Woonhuis voor ouderen met dementie 

Na een grondige verbouwing is Villa Wittenburg nu een woonhuis voor 24 ouderen met dementie. "Iedereen die hier over de drempel stapt, is direct onder de indruk. Het voelt heel sfeervol aan", vertelt Marleen. Het 'vierkant' is het warme hart van de voormalige herenboerderij. Vanuit deze ruimte gaan zes monumentale balken meters de lucht in. Ook op de 1e en 2e verdieping zijn veel elementen van oudsher terug te vinden. Naast verschillende gemeenschappelijke ruimtes krijgt iedere bewoner een eigen uniek appartement.

Eerste bewoners 

De eerste bewoners hebben al hun intrek genomen in hun nieuwe huis. Marleen: "Ik ben enorm trots dat ik dit woonhuis mag runnen. Niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar bovenal vanwege de visie van September op ouderenzorg. Bij September draait alles om ‘Leefplezier’. We brengen de identiteit, belevingswereld en rituelen van de bewoner zo breed mogelijk in kaart. We besteden daarom veel en gerichte aandacht aan het leren kennen van bewoners. Iedereen is anders, dus tijd en aandacht voor ieder individu staan echt centraal.

Opening 

Zodra corona het toelaat, wordt er iets georganiseerd, waarbij iedereen welkom is om een kijkje te komen nemen bij September Stompetoren.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...