Open in najaar 2021

September Stompetoren

  • In aanbouw
  • 24 appartementen
  • Najaar 2021

In het kleine dorp Stompetoren, onder de rook van Alkmaar, wordt de oude Villa Wittenburg verbouwd tot een prachtig nieuw woonhuis met 24 appartementen voor ouderen met dementie. De van origine herenboerderij en het voormalige gemeentehuis van de gemeente Schermer biedt een karakteristieke sfeer en heeft een heerlijke tuin met notenbomen. De toekomstige bewoners van dit woonhuis kunnen genieten van een pittoresk oer-Hollands uitzicht met uitgestrekte landerijen en schapen langs de dijk. In de nabije omgeving zijn musea, gezellige winkelgebieden en restaurants. In het najaar van 2021 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met de was opvouwen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Bewoners en begeleiders gaan regelmatig samen op pad. De ene keer voor een bezoek aan de winkels in de buurt, dan weer voor een wandeling door de historische stad of een bezoek aan een museum. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. 

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September in Stompetoren kan al vanaf € 2495,- per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie

Inschrijven voor September Stompetoren is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September. Neem hiervoor contact op met Marleen Jaspers via marleen.jaspers@wonenbijseptember.nl of 06 - 281 747 95.

 

Historie en restauratie Villa Wittenburg

Het pand is in 1889 gebouwd voor 19e-eeuwse herenboer Kramer Glijnis. Het buitenhuis werd vernoemd naar de Alkmaarse bierbrouwer Coenraad Witte, die voor de bouw van het huidige pand op deze plek woonde. Voor het pand ligt een oprijlaan met aan beide zijdes een rij bomen. De oprijlaan is gescheiden van de weg door een ijzeren hek met daarop het gemeentewapen. De twee hekpijlers zijn geblokt en gepleisterd. Het terrein zelf is omgracht. Aan de voorkant van het pand is op de eerste verdieping een balkon geplaatst. Een deel van de restauratie van het monumentale pand Wittenburg wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Noord Holland. Met behulp van de Uitvoeringsregeling restauratie provinciale monumenten worden de monumentale elementen als de plafonds, de trap en de dragende constructie 'het vierkant' met de grootst mogelijke zorg gerestaureerd.

Zoek op trefwoord...