Veelgestelde vragen

Over vrijwilligerswerk

Wat leuk dat je de mogelijkheden wilt onderzoeken om vrijwilliger te worden bij Wonen bij September, zodat onze bewoners nóg meer Leefplezier ervaren. Hieronder wordt antwoord gegeven op de meestgestelde vragen over vrijwilligerswerk binnen onze mooie zorgorganisatie.

Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Aanmelden als vrijwilliger kan eenvoudig via de leidinggevende van het betreffende woonhuis. Via het woonhuisoverzicht kun je het woonhuis kiezen waar je graag vrijwilligerswerk zou wilen. Hier vind je de contactgegevens van de locatieleidinggevende. 

Krijg ik een vergoeding als vrijwilliger?

Een vrijwilliger kan een vergoeding ontvangen volgens wettelijke regelingen die hiervoor zijn opgesteld. In een gesprek over de invulling van vrijwilligerswerk bij September vertelt de leidinggevende van het woonhuis je hier graag meer over.

Wat wordt er van mij verwacht als vrijwilliger?

In afstemming met de leidinggevende gaan we op zoek naar de juiste invulling.

Hoeveel uur per week kan ik aan de slag als vrijwilliger?

Aan een vrijwilligersfunctie zitten geen vast aantal uren verbonden. Dit gaat altijd in goed overleg en stemmen we regelmatig samen af. 

Wat kan ik doen als vrijwilliger?

De meeste woonhuizen hebben behoefte aan mensen die met de bewoners activiteiten binnen en buiten ondernemen, de tuin onderhouden of helpen koken. 

Ga terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

 

Zoek op trefwoord...