Veelgestelde vragen

Over wonen en leven

Wat moet ik allemaal regelen als ik bij September kom wonen?

Er is veel te regelen als u verhuist naar September. Daar helpen we u bij. Onze leidinggevenden hebben goede lijsten die ze met u doornemen. Zo helpen we u om rustig, voorbereid en georganiseerd te kunnen verhuizen.

Wat mag ik meenemen van mijn eigen spullen als ik bij September kom wonen?

U mag uw eigen appartement inrichten, dus u neemt mee wat u mee wilt nemen. De aankleding van de kamer is persoonlijk. Dit kan naar eigen smaak ingevuld worden. Vaak wordt er een vloer en gordijnen ter overname aangeboden. Er is op elke kamer een televisie aansluiting. Niet elk appartement in elk woonhuis heeft telefoonaansluiting op de kamer. Mogelijk is wel dat familie een telefoon aanschaft (eventueel met het uiterlijk van een vaste lijn) met een simcard.

Kan ik zelf koken in mijn appartement?

Nee. De appartementen hebben geen eigen keuken. Koken en eten doen we gezamenlijk in de grote, gezellige huiskamers. Als u koken leuk vindt, dan mag u altijd helpen bij het bereiden van de maaltijden. We koken bij September zelf en doen ook zelf de boodschappen.

Hoeveel vrijheid heb ik als bewoner?

Alle vrijheid. U kunt uw dagelijks leven voortzetten zoals u dat gewend was. De deuren van onze woonhuizen zijn open en iedereen mag altijd bij u op bezoek komen, mee-eten of koffie komen drinken. Ook begeleiden we u naar activiteiten die u gewend was te doen buitenshuis.

Kan mijn partner ook bij September wonen?

In sommige huizen van September is het mogelijk om als echtpaar te komen wonen. Dit is voornamelijk mogelijk als beiden een CIZ-indicatie VV04 of VV05 hebben.

Als uw partner geen dementie heeft, maar altijd uw mantelzorger is geweest, adviseren wij om niet allebei te verhuizen. Uw partner kan altijd – dag en nacht – langskomen, is welkom om mee te eten en heeft de mogelijkheid om dingen samen met u te ondernemen. Maar heeft ook de mogelijkheid om het leven weer op te pakken na een bijzonder intensieve zorgperiode.

Vanaf welke leeftijd kan ik wonen bij September?

Wonen bij September is voor ouderen met dementie. Wij willen graag dat iedereen zich thuis voelt in de omgeving, en de meeste bewoners bij September zijn 70 jaar of ouder.

Hebben jullie een wachtlijst?

Wij werken met geïnteresseerdenlijsten. Een plek geschikt voor de een hoeft geen goede plek te zijn voor iemand anders op dat moment. Bij de inschrijving in een woonhuis gaan u en uw verwanten in gesprek met de leidinggevende, die alle huidige bewoners goed kent. Bij een plek die vrijkomt, wordt altijd gekeken voor wie die plaats het meest geschikt is.

Mag ik mijn huisdier mee?

Ja, zolang het een klein huisdier is. In onze woonhuizen zijn mensen komen wonen met eigen honden, katten, vogels en andere dieren. We helpen u graag de dieren te verzorgen zoals u dat gewend bent.

Kan ik nog naar mijn dagbesteding?

Ja, dat kan. We zorgen ervoor dat u uw dagelijkse leven voort kunt zetten zoals u gewend bent.

Kan ik mijn hobby’s blijven beoefenen?

Ja. In alle huizen hebben we mogelijkheden om hobby’s te blijven beoefenen, van schilderen en tekenen tot puzzelen, tuinieren, wandelen en winkelen.

Kan ik tot ik overlijd blijven wonen bij September?

Het streven is dat dat kan. We bieden 24-uurszorg en als u bij September komt wonen, hoeft u niet in principe niet meer te verhuizen. We zijn er voor u, voor uw familie en alle andere belangrijke mensen in uw leven. Als uw veiligheid in geding komt, gaan wij overleg met uw verwanten voor een passende oplossing.

Ga terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Zoek op trefwoord...