Actueel

Even voorstellen: Estelle Dabekaussen, locatiemanager Hilversum Villa Monnikenberg

09
Nov
2023
Nieuws

Estelle Dabekaussen volgt de ontwikkelingen van 'haar' locatie Villa Monnikenberg op de voet. Want aan haar de eer om dit prachtige woonhuis, een voormalig klooster dat tot in detail is gerestaureerd, te gaan runnen. Nieuw bij de organisatie is zij echter niet. In afwachting van de voltooiing van het pand in Hilversum heeft zij vanaf mei 2020 als locatiemanager het opstarten van het dubbele woonhuis van September in Muiden begeleid.

Ze kijkt nu reikhalsend uit naar de opening van 'haar' eigen locatie op het landgoed Monnikenberg in een natuurgebied van het Goois natuurreservaat. Op 28 november krijgt zij de sleutel!

Estelle heeft zelf een vader met dementie

Estelle is van huis uit HBO-V geschoold. Naast ruime ervaring in de zorg (van 7 jaar in de particuliere thuiszorg tot 20 jaar bij Bartimeus, een instelling voor mensen met een visuele- en verstandelijke beperking) kan zij ook putten uit de ervaringen die zij heeft met haar eigen vader. Estelle ondersteunde hem bij zijn verhuizing naar een soortgelijke particuliere woonvorm bij haar om de hoek in Leusden. Ze begrijpt dus heel goed welke impact het verhuizen op de bewoner en zijn of haar verwanten heeft.

De bewoner met dementie is bij mij vooral mens, en pas daarna komt de dementie om de hoek kijken. Ik stuur dus ook medewerkers op die manier aan: blijf de mens zien en ondersteun de bewoner op een respectvolle, liefdevolle manier…. en alleen daar waar nodig!

Oprechte, warme zorg bieden

"Ik vind oprechte, warme zorg erg belangrijk. Twee sleutelwoorden die het verschil maken. De bewoner met dementie is bij mij vooral mens, en pas daarna komt de dementie om de hoek kijken. Ik stuur dus ook medewerkers op die manier aan: blijf de mens zien en ondersteun de bewoner op een respectvolle, liefdevolle manier…. en alleen daar waar nodig! Geen betutteling of mensen zaken onnodig uit handen nemen, maar tijd en aandacht in alles wat wij doen met de bewoners", aldus Estelle.

Bij Villa Monnikenberg gaan wij samen met de bewoner en zijn of haar familie aan de slag om kennis op te doen over het leven van de bewoner. Alleen als we dat heel goed in kaart brengen en weten waar de bewoner blij van wordt, of juist niet…. kunnen wij de aansluiting vinden. Die aansluiting draagt eraan bij dat wij iemand liefdevolle en warme zorg kunnen bieden wanneer dat nodig is.

Bewoners blijven stimuleren

Estelle blijft bewoners zo lang mogelijk stimuleren om deel te blijven nemen aan zijn of haar eigen leven. Estelle: "Wij verdiepen ons in iemands levensgeschiedenis en hopen daarmee zoveel aanknopingspunten te vergaren, zodat wij ook in mindere tijden voldoende weten om de aansluiting te blijven zoeken, en vinden. Nooit gejaagd, maar het ritme van de bewoner volgen, en dat begint al bij het opstaan."

''Het samenwerken met verwanten is daarbij van onschatbare waarde. Wij zullen elkaar hard nodig hebben om de taak te vervullen die voor ons ligt: de bewoner zoveel mogelijk Leefplezier bezorgen in de laatste fase van zijn of haar leven.''

Het zorgvuldig gerestaureerde voormalige klooster is een droomlocatie waar de bewoner zich vast snel thuis gaat voelen!

Sfeer proeven

Wilt u sfeer komen proeven tijdens een persoonlijke rondleiding? U bent van harte welkom! Bel of mail naar Estelle Dabekaussen om een afspraak te maken. Haar contactgegevens zijn estelle.dabekaussen@wonenbijseptember.nl en 06 - 525 559 74Wilt u liever teruggebeld worden, laat uw gegevens dan hier achter

Wil je werken in dit prachtige woonhuis? Ga dan naar onze werken-bij website: deleukstezorgbaan.nl. Bekijk hier de actuele vacatures.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...