Actueel

Even voorstellen…Willy Dekker

31
Mei
2021
Nieuws

Een kennismaking met Willy Dekker (52 jaar), de nieuwe leidinggevende van Wonen bij September in Ede. Het woonhuis gaat dit najaar open, maar voor die tijd is er ook nog genoeg werk aan de winkel.

Wat is je werkervaring?
Ik ben als negentienjarige begonnen als verzorgende in De Nudehof (verzorgingshuis) in Wageningen. Daar heb ik zestien jaar gewerkt; als praktijkopleider en als leidinggevende. Ik ben daarna in de psychiatrie gaan werken waar ik de opleiding tot verpleegkundige heb gevolgd.  Daarna heb ik de overstap gemaakt naar ziekenhuis Gelderse Vallei, waar ik als senior verpleegkundige aan de slag ben gegaan en vervolgens als teamleider van de afdeling Neurologie. In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar de thuiszorg en ben ik teammanager geworden bij Icare. Sinds maart werk ik met veel plezier als leidinggevende voor Wonen bij September in Ede.

Waarom heb je gekozen voor een functie als leidinggevende bij September?
Voor mij is het opstarten van een eigen woonhuis met alle zaken die daarbij komen kijken een uitdaging die mij op het lijf geschreven is. Ik mag een fijn team samenstellen en een mooie en veilige omgeving creëren voor ouderen met dementie. Ik ben nu twee maanden in dienst en ben veel bezig met het leggen van contacten met netwerkpartners en geïnteresseerde bewonwers en medewerkers. Een nieuw element in mijn werk, maar ontzettend leuk!

Wat onderscheid September van andere zorgorganisaties?
Het wonen zoals thuis, gericht op het leefplezier van de bewoner. Dat is echt wat Wonen bij September onderscheidt van andere organisaties. Door de kleinschaligheid houden bewoners zoveel mogelijk regie over hun leven.

Hoe ziet het profiel van een goede leidinggevende eruit?
Voor mij is leidinggeven het samenwerken met mijn team, teamleden in hun kracht zetten en ze de mogelijkheid geven te ontwikkelen. Als leidinggevende is het belangrijk dat je weet waar je verantwoordelijk voor bent en daarvoor durven gaan en staan. Het aansluiten bij je team, bewoners en hun netwerk is een belangrijk onderdeel van je werk als leidinggevende. Daarnaast het organisatiebelang niet vergeten. Voor mij is het van belang om deze 3 pijlers (bewoners/netwerk/medewerkers en organisatie) in goede balans te houden.

Wat betekent Wonen bij September, nu je er werkzaam bent, voor jou?
De afgelopen twee maanden heb ik kennisgemaakt met nieuwe collega’s, leuke gesprekken gevoerd, in andere woonhuizen meegekeken en diensten meegedraaid. Verder heb ik sollicitatiegesprekken gehouden en is het team gereed om te starten als het woonhuis opengaat. Ik heb een aantal mensen gesproken die interesse hebben in het woonhuis voor hun vader/moeder en ik heb netwerkcollega’s ontmoet. Doordat de bouw wat vertraging op heeft gelopen, kan ik in de zomermaanden waarnemen voor collega’s als zij op vakantie zijn en daarna mijn energie inzetten voor mijn eigen woonhuis in Ede. En daar heb ik superveel zin in!

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...