Actueel

Feestelijke opening van Villa Monnikenberg in Hilversum

15
Dec
2023
Nieuws

Op woensdag 13 december is met groot enthousiasme Villa Monnikenberg in Hilversum officieel geopend, een moment waar lang naar uitgekeken werd. Villa Monnikenberg is vanaf nu het prachtige thuis voor ouderen met dementie, maar vroeger was dit het klooster 'De Stad Gods'. Op deze feestelijke gelegenheid waren daarom de zusters van Augustinnen, die hier voorheen woonden, ook aanwezig. Net als de toekomstige bewoners, collega's, vrijwilligers en het team dat de verbouwing van het klooster heeft begeleid.

Zusters verrast door het prachtige resultaat

Eindelijk, na jaren wachten was daar de officiële opening van Villa Monnikenberg. Locatiemanager Estelle schitterde tijdens de hele opening en had haar uiterste best gedaan om er een onvergetelijke happening van te maken. De zusters die aanwezig waren werden aangenaam verrast door de moderne verbouwing, terwijl ze ook de oude elementen van vroeger herkenden. 

Estelle benadrukte met trots dat in Villa Monnikenberg de mens altijd voorop blijft staan. De warme sfeer en het enthousiasme van het personeel zijn zo waardevol en essentieel voor Villa Monnikenberg. Ze vertelt:

Mijn team heeft zich enorm ingespannen om de Villa startklaar te maken, en dat allemaal in eigen tijd! Wat zag het er sfeervol uit, wat een fijne, enthousiaste mensen. We kijken er enorm naar uit om hier oprechte, warme zorg te geven aan de bewoners.

Een speciaal woord van kwam van Anne-Mei The, hoogleraar Langdurige Zorg en Sociale Benadering Dementie, en Anton Van Mansum, bestuurder van Wonen bij September.  Zij inspireerden alle aanwezigen over omgaan met dementie. De mens voor vol blijven zien, met of zonder de ziekte dementie. 

De 101-jarige zuster Josephine knipt het lintje door

Het hoogtepunt van de dag was het 'lintknip ritueel', uitgevoerd door de oudste zuster Josephine van 101 jaar, samen met een liefdevolle toekomstige bewoonster. Hiermee werd symbolisch de cirkel rondgemaakt en de officiële opening van Villa Monnikenberg gevierd. De feestelijke dag was een succes en is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Villa Monnikenberg, waar het verleden en de toekomst prachtig samenkomen.

Estelle: ''Wat een prachtige feestelijke opening was het! Vele mensen trotseerden het slechte weer en kwamen ons feliciteren met dit heuglijke feit. Bedankt aan iedereen die er bij was.''

Meer informatie over Villa Monnikenberg

Begin januari nemen de eerste bewoners hun intrek in dit prachtige verbouwde klooster. Wilt u ook sfeer proeven tijdens een vrijblijvende rondleiding? Ga voor meer informatie naar de pagina over Villa Monnikenberg of neem direct contact op met Estelle via 06 - 525 559 74 of estelle.dabekaussen@wonenbijseptember.nl.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...