Actueel

Er wordt volop van het leven genoten bij Wonen bij September in Twello

25
Jan
2021
Nieuws

Aan de rand van Twello ligt het prachtige ‘Huis Hunderen’. Het monumentale landhuis, gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw, heeft een rijke historie. Het wordt zelfs genoemd in het boek 'Heren van de thee' van Hella Haasse. Sinds 2016 zijn ‘Huis Hunderen’ en het bijbehorende koetshuis het onderkomen van ouderen met dementie. De grandeur is met een marmeren schouw, rijke ornamenten en oude steunbalken bewaard gebleven. Verder is het kleinschalige woonhuis van alle gemakken voorzien en krijgen bewoners hier de liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht die zij op hun kwetsbare oude dag zo nodig hebben.

José Driessen staat sinds de opening in 2016 aan het roer van dit woonhuis van zorgorganisatie Wonen bij September. “We hebben in het landhuis 10 en in het koetshuis 9 appartementen. Die kleinschaligheid zorgt ervoor dat we als een grote familie samenleven. Het is gewoon heel gezellig bij ons! Met ons hechte team zorgen we ervoor dat bewoners iedere dag weer een leuke dag hebben. Dat ze de dingen kunnen doen, waar zij blij van worden. Dat stukje leefplezier bij bewoners; daar doen we het allemaal voor.”

Prachtige natuur

Het woonhuis is gelegen binnen de gracht op een landgoed in het Geldersch Landschap. Vanuit de grote bostuin loop je direct de natuur in. Van die prachtige natuur in de omgeving wordt optimaal gebruik gemaakt. Er wordt heel wat afgewandeld, getuinierd en, zodra het weer het toelaat, lekker in de zon gezeten. “En het centrum van Twello en Hanzestad Deventer zijn vlakbij, dus ook daar zijn we af en toe te vinden”, vertelt José. “Het is iedere dag weer een cadeautje; werken in een prachtige omgeving als deze. Er lopen kippetjes rond en er kan zelfs een potje getennist worden bij ons! Daar wordt ook door mensen uit de omgeving gebruik van gemaakt. Dat zorgt weer voor de nodige reuring, waardoor bewoners het gevoel houden deel uit te maken van de Twellose samenleving.

Vrijwilligers zijn goud waard

Naast een team van vaste medewerkers heeft September Twello ook een aantal vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor bewoners. Zo maakt Gerrit iedere week met verschillende bewoners fietstochtjes op de duofiets. “Onze vrijwilligers zijn echt goud waard. Zij zorgen voor die extra geluksmomentjes bij bewoners. We zijn ook nog op zoek naar iemand met groene vingers. Want er is nog genoeg te doen in de tuin, zoals het aanleggen van een bloementuin en het verzorgen van de bloembakken”, aldus José.

Grote renovatie

Dit voorjaar begint de grote renovatie aan de buitenkant van het landhuis. Bij het koetshuis wordt al druk geklust. Hierdoor zal het gebouw nog beter tot zijn recht komen. Maar hoe mooi het woonhuis ook wordt, het belangrijkste blijft natuurlijk de gezellige sfeer achter de voordeur en de liefdevolle en persoonlijke zorg aan de bewoners. Daar verandert niks aan!

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...