Actueel

Geslaagd dagje Apenheul voor de bewoners van September Apeldoorn Kelvinstraat

22
Okt
2021
Nieuws

De Apenheul is één van de favoriete plekken van de bewoners van Wonen bij September Kelvinstraat. Vroeger gingen ze met kinderen en kleinkinderen een dagje op pad naar deze bijzondere dierentuin en nu met de medewerkers van Wonen bij September: samen genieten tussen de apen.  

Activiteiten afgestemd op de wens van de bewoner

Chantal den Boer, zorgprofessional, werkt sinds de opening in 2020 bij September Kelvinstraat, een woonhuis voor ouderen met dementie. “Tijdens de koffie hebben we het vaak over Apeldoorn, wat maakt het bijzonder om hier te wonen? Waar hebben bewoners herinneringen aan? De Apenheul wordt dan vaak genoemd. En dat bracht collega Loes Braakman op het idee om een dagje uit te organiseren.

Met elkaar apegapen

De bewoners zijn in twee groepen verdeeld naar de Apenheul gegaan, zo is er voldoende aandacht voor iedereen en krijgen de ouderen met dementie niet te veel prikkels. Beide dagen scheen het zonnetje en kon er genoten worden van de apen en van het heerlijk buiten zijn. Tijdens de lunch merkt een van de bewoners op dat ze met z’n allen aan het apegapen zijn. De hele groep barst in lachen uit, humor is zo belangrijk.  

Zorgeloos genieten

Loes won zelf kortingskaartjes bij de postcodeloterij. Ze plaatste een oproep op Facebook en verzamelde met buurtgenoten en vrienden voldoende kortingsbonnen om met alle bewoners naar de Apenheul te gaan. Loes: “Door onze spaaractie konden we echt zorgeloos genieten, met een kopje koffie met lekkers en een heerlijke lunch.” 

Het was perfect, vertelt een bewoner

De ouderen genieten de hele dag. Van de autorit, gezellig liedjes zingen, tot de wandeling door het park. Zoals één van de heren zei: ‘Het was écht perfect.” Chantal, Loes en collega’s kijken terug op enorm geslaagde dagen: “Het is toch spannend om met deze groep ouderen op pad te gaan. Niet iedereen met dementie kan zijn of haar emoties goed beheersen, een drukke dag geeft soms te veel prikkels. Maar het ging goed! Ook de dagen erna hebben we met de bewoners veel gesproken over het uitje.” 

Meer informatie

Wilt u meer weten over Wonen bij September in Apeldoorn aan de Kelvinstraat? Of sfeer komen proeven in het woonhuis? Kijk dan op de pagina over wonen bij September Apeldoorn

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...