Actueel

Bouw September Nijverdal gaat laatste fase in

03
Sep
2018
Nieuws

De bouw van het woonhuis van September aan de Salomonsonstraat 51 in Nijverdal vordert gestaag. Op dit moment zijn uitvoerder Aan de Stegge en andere partijen bezig met de laatste fase van de bouw van het pand. De drie woonhuizen waaruit het volledige pand is opgebouwd zijn volledig zichtbaar en de gevels geven goed weer hoe de panden eruit komen te zien.

De planning voor de bouw van de huizen loopt hiermee grotendeel op schema en naar verwachting kunnen de eerste families de appartementen voor hun geliefden tussen Kerst en Oud en Nieuw inrichten met persoonlijke spullen van de aanstaande bewoners.

Fijn wonen

In totaal zullen twintig ouderen met geheugenproblemen hun intrek kunnen nemen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland is ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Het heeft ook dit op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel.

Een thuisgevoel 

De appartementen bij September zijn ongeveer 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan al vanaf een CIZ-indicatie 4 of 5.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...