Actueel

Leefplezierplan officieel van start in Wageningen

02
Dec
2018
Nieuws

Afgelopen woensdag is het officiële startschot gegeven voor het Leefplezierplan in Wageningen. De medewerkers van het woonhuis van September zullen de komende weken in verschillende sessies en elke dag op de werkvloer aandacht besteden aan Leefplezier. De pilot ligt in het verlengde van wat medewerkers bij September al doen: zorgen met aandacht voor de bewoners, zijn of haar behoeften, aandacht voor wat de mensen zelf leuk vinden om te doen, waarbij leefplezier en -geluk voorop staan, voor bewoner én werkplezier voor de medewerker. 

September Wageningen is het elfde huis dat mee doet aan de pilot van Leyden Acadamy for Vitality and Aging, onder de bezielende leiding van Prof. Dr. Joris Slaets en zijn collega's. Hij nam in Wageningen tijdens de kick-off uitgebreid het woord, en deed bij wijze van voorbeeld meteen een oefening uit de praktijk met het aanwezige team uit Wageningen. De komende weken zullen de medewerkers in Wageningen in verschillende sessies en bijeenkomsten meewerken aan het Leefplezierplan. 

Landelijk inzetten

Vanuit de andere woonhuizen van September uit het hele land waren ook leidinggevenden en medewerkers meegekomen om de kick-off te beleven. Want ondanks dat in Wageningen de pilot meteen van start gaat, gaan ook in andere woonhuizen de medewerkers alvast aan de gang met het geleerde van het pilotteam. Zo kunnen we snel en goed overal dezelfde verbeteringen doorvoeren en snel leren van elkaar. 

Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit en Opleidingen bij September, geeft aan hoe belangrijk dit is: 'Bij September is de kwaliteit van zorg enorm hoog, en hiermee kunnen we die nog verder verbeteren. Dat gaan we dan natuurlijk niet in een woonhuis doen, maar meteen overal. We denken dat leefplezier het allerbelangrijkste is voor onze bewoners, en elke manier om die naar een nog hoger niveau kunnen krijgen, pakken we met beide handen aan. Het is dus ook geweldig dat we als elfde organisatie aan mogen sluiten bij het programma van Joris Slaets, terwijl er eigenlijk maar tien plekken waren.'

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...