Actueel

Minicamping op het Hunderen bij September Twello

30
Jun
2022
Event

In de tuin van September Twello is deze week 'Camping het Hunderen' geopend! Een plek waar bewoners de hele week kunnen genieten van festiviteiten of lekker onder de luifel kunnen zitten met de benen omhoog. Even lekker een weekje weg, net als vroeger!

September Twello is het thuis van ouderen met dementie die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Samen met bewoners en verwanten is de camping feestelijk geopend. Caravans, een centrale tent en kleine tentjes staan op het terrein. De Tuinen van Bosch uit Twello hebben het gras gemaaid en rijplaten neergelegd zodat caravans gemakkelijk de camping op kunnen rijden. Zelfs een mooie rode vintage Fiat kampeerbus heeft een plekje gevonden.

Op vakantie in eigen tuin

“De bewoners nestelden zich lekker voor de caravans en er kwamen gelijk mooie gesprekken op gang! Met op de achtergrond sfeervolle zomerse muziek uit de tijd van toen” vertelt locatieleidinggevende José Driessen. Hun gedachten gaan ongetwijfeld terug naar mooie tijden van weleer en het zal zeker zorgen voor vergroting van hun leefplezier!

Ik voel me een rijk mens, om met zo’n betrokken team deze fantastische week te hebben mogen organiseren voor onze bewoners - José

Avondvierdaagse en soep met ballen

Tijdens deze campingweek zijn er veel activiteiten die zéér tot de verbeelding spreken. Pannenkoeken bakken en lachen met de Cliniclowns bijvoorbeeld. Ook is er elke avond een zelfgeorganiseerde avondvierdaagse, met stempelkaart! José: “Bewoners zingen uit volle borst oude wandelliedjes en genieten van de bossen en weidevelden. De tweede avond hebben we door de plantenkassen van buurman Kwekerij Hartink gelopen. Voor de mensen die minder mobiel zijn, zijn rolstoelen beschikbaar, geleend van Firma Joerns,” dus iedereen kan mee” vertelt José. “En na afloop een grote pan groentesoep met ballen en voor iedereen een broodje kroket.”

Jan Terlouw op bezoek

Op woensdag stond er een gezellige picknick op het programma met een zeer speciale gast! “Schrijver en ‘onze buurman’ Jan Terlouw vermaakte iedereen met zijn prachtige verhalen en gedichten. Zo droeg hij een gedicht over de onbetaalbaarheid van zorgmedewerkers voor. Het was muisstil en iedereen genoot. Hij  sloot af met een gedicht over ‘samenzijn’. Een toepasselijke titel voor die mooie middag op de camping."

Namasté

Donderdagochtend verzamelden de eerste bewoners zich al vroeg onder de grote boom op de camping. Tijd voor yoga! Op een stoel of op een matje, met de ogen dicht of juist heel alert om de oefeningen juist uit te voeren. Ieder had zijn eigen zen-momentje.

Wát een week!

De week werd afgesloten met een feestelijke barbecue en een groot kampvuur. Er werd gezongen en gedanst; gegeten en gedronken. De scouting kwam langs en vermaakten de bewoners met spelletjes. Ook zongen ze echte kampliederen, die lekker meegezongen konden worden. “Wat een prachtige week was dit! Een mooie afwisseling van activiteiten en lekker ‘chillen’, het was tenslotte vakantie! Ik voel me een rijk mens, om met zo’n betrokken team deze fantastische week te hebben mogen organiseren voor onze bewoners” sluit José af.

Bewoners vertellen

"Alweer zo’n mooi feestje” - "Wat fijn dat jullie dit zo regelen voor ons" - "Ik ga dat borreltje ‘s avonds voor je caravan missen!” - "Zo jammer dat het weer voorbij is" - "Volgend jaar, toch weer hè". Zomaar wat reacties van bewoners.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over Wonen bij September Twello contact op met José Driessen, 06 - 27 34 85 48 of jose.driessen@wonenbijseptember.nl.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...