Actueel

NLdoet-vrijwilligers maken tuin ‘lenteklaar’ bij September Zevenaar

17
Maa
2022
Nieuws

Duizenden vrijwilligers uit het hele land staken vorige week de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de vrijwilligersactie die het Oranjefonds elk jaar in maart organiseert. Ook bij Wonen bij September Zevenaar pakten zaterdag 12 maart ruim 25 vrijwilligers verschillende klussen aan die het huis weer een stukje mooier en gezelliger hebben gemaakt.

September Zevenaar is gevestigd in een voormalige school met een fijne tuin. Met het oog op het voorjaar zijn vooral in de tuin flink wat klussen gedaan. Het verlanglijstje was lang: ‘tuinbakken op stahoogte zodat we samen met bewoners een moestuintje kunnen maken’ en ‘een lik verf voor de bankjes zodat alles weer klaar is voor de lente’. Over de klussen was goed nagedacht. Steeds met het idee in het achterhoofd om bewoners een fijne dag te bezorgen en te laten genieten. Zo werd er zelfs een fontein aangelegd in de achtertuin. Een prachtig uitzicht vanaf het wandelpad waar bewoners graag een wandelingetje maken.

Betrokken omgeving

Onder de vrijwilligers waren veel familieleden van bewoners en buren van het woonhuis. Voor bewoners was het fijn om te zien dat er zoveel mensen bereid waren om mee te helpen. Het werd maar weer eens duidelijk hoe betrokken iedereen is. Bewoners genoten van alle reuring en hielden een oogje in het zeil bij de aanpak van de verschillende klussen. Zo werd er een afrastering voor de kippen gemaakt, de beestjes scharrelen nu lekker rónd het terras en niet erop. Ook zijn er violen en andere voorjaarsbloeiers geplant en zijn tuinmeubilair en terras schoongemaakt.

‘We zetten ons graag in om de woonomgeving voor bewoners steeds een beetje mooier te maken.’

Vrienden van het huis

Een van de vrijwilligers is Ceciel van Don. Haar oom woonde een half jaar bij September, hij vierde er zijn 92ste verjaardag en vertelde vaak dat hij nog nooit zo mooi had gewoond en hoe fijn hij het had. Hij is in 2018 overleden, maar Ceciel draagt het woonhuis nog steeds een warm hart toe. In Zevenaar heeft September al bijna sinds de start van het woonhuis een groepje dat zich Vrienden van Wonen bij September Zevenaar (VWSZ) noemt. Deze club ondersteunt het huis bij verschillende activiteiten. ‘NLdoet is altijd een mooie aanleiding om  een hele dag samen veel klussen voor elkaar te krijgen’, vertelt Ceciel.

‘We doen het samen’

Iedereen droeg zijn of haar steentje bij. Zo stonden er mensen in de keuken om voor alle harde werkers verse soep te maken. En anderen pakten de verzakkingen van het straatwerk aan, alles ligt er weer strak bij. ‘We doen het samen’. Meedenken, gezelschap houden, activiteiten ondernemen, een luisterend oor bieden of een handje helpen. Verwanten spelen een grote rol! Vrijwilligers doen ertoe, zij maken het verschil. Altijd!
 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...