Actueel

Bezoek NZa aan September Zevenaar

01
Okt
2019
Nieuws

Op donderdag 25 september brachten Marian Kaljouw, voorzitter raad van bestuur NZa en Josefien Kursten, directeur regulering NZa, een werkbezoek aan Wonen bij September, Allerzorg en Dagelijks Leven. Bij binnenkomst bij September Zevenaar wist Marian Kaljouw van de NZa het al: het ziet er goed uit, het voelt en ruikt goed. Ze verwees daarmee naar de voorwaarden van Carin Gaemers en Hugo Borst (Manifest scherp op de ouderenzorg). “Dit was de leukste rondleiding die we hebben gehad", sprak ze na afloop.

De NZa was uitgenodigd door Allerzorg en Wonen bij September om over gezonde zorg nu en later van gedachten te wisselen. Aan de hand van actuele casuïstieken werden de gemeenschappelijke uitdagingen en oplossingen besproken. Het werd nogmaals helder dat de zorg in de toekomst om de bewoner moet draaien en integraal moet worden, niet systeemgedreven en in hokjes en lijnen.

Onderdeel van de dag was een rondleiding bij Wonen bij September, kleinschalig wonen voor mensen met dementie waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. De focus daarbij lag op hoe door slim te organiseren zowel in de woonhuizen als bij het betrokken personeel, de bewoners zo goed als mogelijk hun leven kunnen blijven leven. Ook werd met de zorgverleners van Allerzorg gesproken over specialistische, ziekenhuisverplaatste zorg thuis voor kinderen, gezinnen en ouderen. Op maat, dichtbij en toegankelijk is de essentie. Niet het systeem moet centraal staan, maar de gezondheid van de mens, dat was de conclusie.

“Dit was de leukste rondleiding die we hebben gehad", sprak Marian na afloop. “De interactieve dialoog heeft ervoor gezorgd dat we beter inzicht hebben in hoe we allen de verbinding kunnen en willen leggen tussen zorgbehoeften, lijnen en zorgverleners.” “Al met al een zeer geslaagde dag en weer een goede stap in de toekomst van zorg in Nederland”, aldus Roy Rempe, bestuurder van Allerzorg en Wonen bij September.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...