Actueel

Opening September woonhuis aan de Kelvinstraat in Apeldoorn een feit

08
Mei
2020
Nieuws

Op 4 mei is het nieuwe woonhuis voor ouderen met dementie aan de Kelvinstraat in Apeldoorn geopend. De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de inrichting van het huis. Inmiddels is gestart met de verhuizing van de bewoners naar hun kleinschalige en sfeervolle nieuwe woonhuis. Met de oplevering komt een einde aan een bouwperiode van ongeveer een jaar en is het tweede September woonhuis in Apeldoorn een feit. Aan de Loolaan bevindt zich ook al een woonhuis waar ouderen met dementie hun leven voortzetten zoals zij dat gewend zijn.

Een thuisgevoel

September gelooft dat mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een liefdevolle, geborgen en levendige omgeving. Een echt thuis waar aandacht voor en betrokkenheid bij bewoners en hun verwanten centraal staat. De appartementen bij September zijn voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. Er is een grote woonkeuken en er zijn gezellige woonkamers en grote eettafels. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of samen in de tuin gewerkt. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras, zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.

Vertrouwd en veilig

Om de bewoners het vertrouwde en veilige gevoel van thuis te geven, kunnen zij hun appartement inrichten met hun eigen meubels. Uiterlijk zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

“De eerste weken na oplevering gebruiken we om van het huis een gezellig woonhuis te maken”, zegt Peter Louter, leidinggevende van het woonhuis. “De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt. Op de bouw, maar ook door ons. We hebben ook veel tijd gestoken in een mooie inrichting, een prettige sfeer en de potten en pannen om heerlijk te kunnen koken moesten natuurlijk ook worden uitgezocht. De komende periode zullen steeds meer bewoners hun intrek nemen.” 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...