Actueel

Echte aandacht en een écht thuis!

31
Maa
2022
Nieuws

Wonen bij September verbouwt op dit moment de Kruiskerk in Heerenveen. De eerste bewoners nemen in het derde kwartaal van 2022 hun intrek. Monique Hulzebosch wordt de locatiemanager van September Heerenveen en in de aanloop naar de opening spraken we haar over 'meebewegen met de bewoner', persoonsgerichte zorg en welzijn.

Een thuisgevoel 

Monique Hulzebosch werd in 2019 al aangenomen voor deze mooie baan en heeft sindsdien warm kunnen draaien als tijdelijke locatiemanager in verschillende verzorgingshuizen, ze kent de organisatie dus al even. “Een enorme meerwaarde van onze huizen is dat we door de échte aandacht een écht thuis kunnen bieden”, vertelt Monique. “Door de rust die wij als team uitstralen en de tijd die we voor bewoners individueel hebben én nemen, is er minder onrust en is de sfeer gemoedelijk.” Liefde, aandacht en betrokkenheid staan voorop en er is 24 uur per dag professionele zorgverlening dichtbij. Een veilig en vertrouwd idee voor zowel bewoners als hun familie. 

Slingers mee naar buiten

Of je nu thuis woont of bij September, mensen willen gezien worden en op hun eigen manier doorleven. “Vanmorgen hadden we een jarige, we zijn buiten gaan zitten omdat het zonnetje zo lekker scheen. En natuurlijk gingen de slingers mee naar buiten. Bewoners en medewerkers liepen samen de polonaise. De jarige had tranen van ontroering. Even dat geluk in die ogen, daar doen we het voor”, beschrijft Monique.

Monique: “Zoals alles geregeld wordt in Heerenveen, zo hoort het te zijn. Hier koos ik 30 jaar geleden voor toen ik koos voor de zorg. Voor tijd en aandacht!"

 

Meegaan in het dagritme van de bewoner

Natuurlijk worden er ook activiteiten georganiseerd, een kalender vol zelfs, maar niet alles hoeft op die kalender. Er is ruimte om iets spontaan te doen, gewoon omdat we er zin in hebben. Wil iemand uitslapen? Dat kan. Of wil iemand juist even een verhaal over vroeger kwijt? We bieden ongehaaste zorg en soms is dat gewoon samen een kopje koffie drinken. Het team is één en wij staan met elkaar klaar voor de bewoners. Monique is trots op haar medewerkers: “Als het team blij en tevreden zijn werk doet, werkt dat door in de zorg die ze geven. Werken, leven en zorgen met een glimlach.”

Niet ‘de zorg’ maar thuís!

Laatst had Monique nog een rondleiding en hoorde ze zichzelf weer zeggen: “Het is niet ‘de zorg’. Het is thuís! Als je ’s morgens opstaat, stap je misschien onder de douche, je kleed je aan, drinkt koffie, maar de volgende dag doe je het misschien weer net even anders. Zelf regie houden over je dagindeling kan hier. Daar gaat het hier juist om, er ís geen schema, thuis niet en hier ook niet. Het draait om welbevinden en welzijn. De bewoner leeft zijn of haar leven en wij bewegen mee.”

Monique is als locatiemanager het vaste aanspreekpunt voor zowel bewoners als hun familie. Ze vertelt dat ze eens een gesprek had met een dochter die het erg moeilijk had met het idee om de zorg voor haar moeder uit handen te geven; zou dat wel goedkomen? “Ik kan dan alleen maar zeggen: ‘Wij zijn er voor haar, zowel in zorg als welzijn. Laat het los!’ Haar moeder heeft fijn gewoond bij ons, later vertelde de dochter dat ze eerder los had kunnen laten, het was helemaal goed gekomen.”

Sfeer proeven?

Wilt u meer informatie over ons nieuwste woonhuis in Heerenveen of alvast rondkijken in een ander woonhuis van September in de omgeving? Neem contact op met Monique via monique.hulzebosch@wonenbijseptember.nl of 06 4079 6438.
 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...