Actueel

Even voorstellen: Peter Louter, locatiemanager Arnhem Villa Rijzenburg

25
Apr
2023
Nieuws

Arnhem is eind juni 2023 een nieuw woonhuis voor 22 ouderen met dementie rijker. En wel op een heel bijzondere locatie met een rijke historie. Bij de entree van Nationaal Park De Hoge Veluwe wordt het voormalige restaurant ‘De Rijzenburg’ verbouwd tot een fijn nieuw thuis. Peter Louter wordt de locatiemanager van dit tweede woonhuis van Wonen bij September in Arnhem. Hij vertelt over zijn visie op zorg en waar hij mee bezig is in de aanloop naar de opening.

Peter is geen onbekende bij Wonen bij September. Hij heeft drie jaar als locatiemanager gewerkt in het woonhuis aan de Kelvinstraat in Apeldoorn. Alles reilt en zeilt daar, dus hij heeft het stokje met een gerust hart over kunnen dragen. Dat hij nu voor de tweede keer een woonhuis mag opzetten, vindt hij een eer. “Ik ben ontzettend blij met deze kans! De organisatie geeft mij de ruimte en de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan betere zorg voor ouderen in Nederland.”

Een thuiswedstrijd

Voor Peter, die zelf ook in Arnhem woont, is het een thuiswedstrijd. “Het woonhuis, ook nog eens een prachtig historisch pand, staat op een fantastische locatie midden in de natuur. Dat de Hoge Veluwe mijn werkplek zou worden, had ik nooit durven dromen!” Daarnaast staat Peter vierkant achter de visie van Wonen bij September. Kwaliteit, professionaliteit en deskundigheid zijn de speerpunten van onze zorgverlening. “Het gaat bij ons om leefplezier, kwaliteit van leven en zorg geven met aandacht en warmte. Het zorgteam weet wat bewoners fijn vinden en waar zij blij van worden. Zij houden eigen regie, maken hun eigen beslissingen en waar nodig helpen wij. Niets moet, alles mag. Net als thuis.” 

Kwaliteit, professionaliteit en deskundigheid zijn de speerpunten van onze zorgverlening. Het gaat bij ons om leefplezier en kwaliteit van leven.

Een wereld aan ervaring

Peter neemt een berg kennis en ervaring mee. Opgegroeid in de Betuwe, heeft hij zijn vleugels uitgeslagen tijdens de opleiding voor fysiotherapie in Nijmegen. In een regulier verpleeghuis kwam hij in aanraking met zowel cliënten met somatische klachten als dementie. Hij heeft hier de paramedische zorg opgezet en doorontwikkeld en leidinggegeven aan de paramedische dienst. “Mijn drijfveer is betere zorg voor ouderen. Ik geef daarom als docent en cursusleider scholing aan fysiotherapeuten op het gebied van het behandelen van ouderen met een psychogeriatrische aandoening.”

Bergen werk verzetten in aanloop naar de opening

Peter is sinds maart aan de slag voor Villa Rijzenburg. Er moet namelijk ontzettend veel gebeuren in aanloop naar de opening. Van sollicitatiegesprekken voeren, geïnteresseerden te woord staan tot contact leggen met bedrijven en zorgverleners in de regio. “Ik heb al een aantal fijne nieuwe collega’s aan mogen nemen. Een team dat voor elkáár en voor bewoners door het vuur gaat, is essentieel. Zo’n team klaarstomen voor de komst van de eerste bewoners; dat kost tijd. Iedereen moet zich uiteindelijk het 'September-gevoel’ eigen maken.” En dat er interesse is voor een tweede woonhuis in Arnhem, bleek wel uit het aantal bezoekers tijdens de inloopmiddag op 19 april! Want ook al is het huis nog niet klaar, het ademt nu al zoveel sfeer uit”, aldus Peter.

Opening in juli 2023

De sleuteloverdracht staat in juni gepland. Dat betekent dat we in juli de eerste bewoners kunnen verwelkomen. “Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met mijn nieuwe team deze mensen te leren kennen, dicht bij hun belevingswereld te komen en ze op die manier een hele mooie tijd bij ons te kunnen bezorgen. Want dat is uiteindelijk waarom we in de zorg zijn gaan werken”, aldus Peter.

Rondleiding

Geïnteresseerden zijn vanaf eind juni van harte welkom voor een rondleiding. Neem hiervoor contact op met Peter via peter.louter@wonenbijseptember.nl of 06 - 363 522 53.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...