Actueel

September Best bereikt hoogste punt

25
Jun
2020
Nieuws

Eind vorig jaar is gestart met de bouw van het Septemberwoonhuis voor ouderen met dementie in Best. Onlangs werd het hoogste punt van de bouw van het woonhuis aan de Veldweg bereikt. Met deze mijlpaal komt de opening van het eerste Septemberwoonhuis voor ouderen met dementie in Noord-Brabant in zicht. 

Bewoning vanaf eind 2020 

De eerste bewoners kunnen eind 2020 hun intrek nemen in één van de 24 appartementen in hun nieuwe woonhuis. Het is een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar wordt geleefd. Net buiten het dorpscentrum met alle voorzieningen in de buurt. Wonen bij September gelooft namelijk dat mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen.   

Een thuisgevoel 

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij leven hun dagelijks leven zoals ze dat gewend waren, op een plek waar zij veilig zijn. 24-uurszorg is hierbij vanzelfsprekend, verder staat het team dag en nacht klaar om de mensen een fijne dag te bezorgen. Aandacht voor en betrokkenheid bij bewoners en hun verwanten staan centraal. In een September-woonhuis is er altijd een grote woonkeuken en er zijn gezellige woonkamers met grote eettafels. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of samen in de tuin gewerkt. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras, zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan. 

Woonhuis en gezondheidscentrum 

Naast het woonhuis van September wordt aan de Veldweg gebouwd aan een gezondheidscentrum voor inwoners van Best. Beide gebouwen krijgen een karakteristieke, landelijke, ruime uitstraling die goed past in het landschap rond Best en bij de huizen die al aan de Veldweg en omgeving staan. 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...