Actueel

Wonen bij September bouwt woonhuis in Emmeloord

16
Apr
2019
Nieuws

In het centrum van Emmeloord, aan de Meldestraat, komt het eerste huis van September in de Noordoostpolder. Hier bouwt de organisatie aan een nieuwbouwhuis met 24 appartementen midden in een levendige woonomgeving, dichtbij winkels en andere voorzieningen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. Op een informatiebijeenkomst op woensdag 10 april werden de omwonenden geïnformeerd door projectontwikkelaar Junco over de plannen en konden zij kennis maken met Wonen bij September. 

Wonen bij September heeft momenteel acht woonhuizen die open zijn en bouwt aan tien nieuwe huizen in het land. Bij Wonen bij September staat het wonen centraal en is de zorg die de bewoners nodig hebben vanzelfsprekend van hoge kwaliteit. De bewoners werken bijvoorbeeld in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan de winkels, dan weer een wandeling door een prachtig park. 

Appartementen voor ouderen met dementie 

De appartementen bij September Emmeloord zijn ongeveer 30 tot 40 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard is het woonhuis voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een ZZP VV (CIZ-indicatie) 4 of 5.  

Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September, legt uit waarom hij de woonhuizen bouwt in het hele land: “We merken dat er veel vraag is naar kleinschalige ouderenhuisvesting voor een breder publiek dan alleen heel vermogende personen. Daarom hebben wij ons tot doel gesteld om kleinschalige ouderenhuisvesting te realiseren waar ouderen op een kwalitatieve en liefdevolle manier oud kunnen worden met een gelijkgestemde groep mensen. Inmiddels zijn er acht September woonhuizen en de vraag blijft groeien.” 

Inschrijven en meer informatie 

Inschrijven voor wonen bij September Emmeloord is al mogelijk. Neem hiervoor of andere informatie contact op met Martine van Pernis (coördinator nieuwe woonhuizen) via telefoonnummer 088-1840160 of martine.vanpernis@wonenbijseptember.nl.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...