Actueel

September Heerenveen uitgiftepunt van de Zonnebloem rolstoelfiets

06
Mei
2024
Nieuws

Goed nieuws voor mensen met een mobiliteitsbeperking in Heerenveen. Wonen bij September Heerenveen is vanaf nu officieel een uitgiftepunt van de Zonnebloem rolstoelfiets. De fiets biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om samen met een begeleider te genieten van een heerlijke fietstocht in de omgeving van Heerenveen.

Eind april was de officiële ingebruikname van de fiets bij September Heerenveen. Wethouder Sybrig Sytsma van gemeente Heerenveen was aanwezig tijdens dit feestelijke moment. Ook bewoners, vrijwilligers en geïnteresseerden waren van de partij. In een ontspannen sfeer en met koffie met wat lekkers in de hand werd de fiets alvast bewonderd. Wethouder Sytsma sprak in haar toespraak over "de wind in je haren en de zon op je gezicht", het ultieme gevoel van vrijheid dat fietsen geeft. Na haar toespraak stapte ze ook zelf nog even op de fiets voor een proefrondje.

De rolstoelfiets

Iedereen met een mobiliteitsbeperking mag de aangepaste Zonnebloemfiets gebruiken. Mensen kunnen de fiets reserveren (088 - 572 19 89) en ophalen bij Wonen bij September Heerenveen. “We zijn trots dat September Heerenveen nu een uitgiftepunt is van de Zonnebloem rolstoelfiets,” aldus Judit Zijlstra, locatiemanager van September Heerenveen. “Bewegen is belangrijk voor iedereen, en met deze fiets wordt dat een stukje makkelijker. We hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van de rolstoelfiets.”

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...