Actueel

September Nijverdal begint vorm te krijgen

18
Mei
2018
Nieuws

De contouren van het woonhuis van September dat in Nijverdal gebouwd wordt, zijn langzaam steeds duidelijker zichtbaar. Aan de de Salomonsstraat zien we muren omhoog komen. De bouw, uitgevoerd door Bouwbedrijf Aan de Stegge is daarmee een nieuwe fase in gegaan. 

De nieuwbouw zal ruimte bieden aan twintig ouderen met geheugenproblemen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland, bouwen we dit woonhuis op een plaats waar het fijn wonen is. Elk huis heeft op de begane grond een gezellige ruime woonkamer en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamer heeft altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel. 

Een thuisgevoel 

De appartementen bij September zijn ongeveer 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. 

Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Heeft u vragen over het wonen bij September of wilt u graag meer weten over (vrijwilligers)werk bij de organisatie? Neem dan contact op met Martine van Pernis.

Bekijk voor alle foto's ons album op Facebook.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...