Actueel

Wonen bij September Nijverdal trakteert bewoners op vakantie

19
Okt
2021
Nieuws

Een heerlijke vakantie op Terschelling. Dat werd werkelijkheid voor bewoners – ouderen met dementie - van Wonen bij September in Nijverdal. Het werden prachtige dagen. Niet alleen voor bewoners, maar zeker ook voor medewerkers. Voor degenen die thuisbleven werd ook goed gezorgd. Zij vierden vakantie in eigen huis. Een prachtig initiatief!

Een bezoek aan het terras was het begin van het hele avontuur. “Een bekende van een bewoner sprak ons aan en vertelde dat hij beheerder was van groepsaccommodatie Huize Brandaris op Terschelling. Zo borrelde het idee op om daar met onze bewoners naartoe te gaan”, vertelt Monique Hulzebosch, leidinggevende van Wonen bij September Nijverdal.

Trots

Het idee werd met veel enthousiasme omarmd. Monique: “Ik ben ontzettend trots op hoe we dit als team voor elkaar hebben gekregen. Want er moest natuurlijk veel geregeld worden. Maar iedereen was het erover eens: onze bewoners verdienen dit. En onze bewoners blij maken, dat gaat voor alles!

Op naar Terschelling

Op 27 september was het zover. Negen bewoners met een op een begeleiding vertrokken met de boot naar Terschelling. Sjoukje Hut, Verzorgende IG in Nijverdal was één van hen. “Er waren al enkele vrijwilligers, zoals Maria Schrijver van Professionals4U waar wij al geruime tijd een fijne samenwerking mee hebben, vooruit gegaan om het vakantiehuis gezellig te maken, zodat wij ons direct thuis zouden voelen. Bij Rederij Doeksen wachtte ons een warm welkom. Er werd uitstekend voor ons gezorgd en toen de boot aanmeerde, stonden de rolstoelen al klaar.

Mooie momenten

De vakantie staat bol van de mooie momenten. Alleen al de busrit naar de boot en al het moois dat buiten te zien was vonden bewoners prachtig. Op Terschelling was het één groot feest. Van een boottochtje naar de zeehonden, de prachtige zonsondergangen tot het eten van een broodje paling; bewoners genieten met volle teugen.

 

Vakantie in eigen huis

Een aantal bewoners bleef liever thuis of was helaas niet in staat om mee op vakantie te gaan. Om hen ook een vakantiegevoel te geven werd er van alles georganiseerd. Met een tent en vuurkorven in de tuin waanden de thuisblijvers zich weer op de camping. Vrijwilliger Pieter Bos draaide plaatjes, er werden broodjes gebakken bij bakkerij Nollen en met een aangepaste boot werd een mooie tocht over de Vecht bij Ommen gemaakt.

Gezamenlijke afsluiting

Als extra verrassing wordt de mooie week met alle bewoners en medewerkers afgesloten met een foodtruck bij het woonhuis. Monique: “We hebben alle bewoners gezamenlijk naar bed gebracht. De reacties als “nooit gedacht dat ik de zee nog eens van dichtbij zou zien” en “dit waren dagen met een gouden randje”, daar doe je het voor!

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...