Actueel

Bouw September Muiden van start met onthulling bouwdoek

31
Jan
2019
Nieuws

Op woensdagmiddag onthulden we het bouwbord op Zorglandgoed Hoogerlust voor de bouw van twee woonhuizen voor September in Muiden. Hiermee is het project officieel van start gegaan en over een jaar, medio 2020, kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen.  De onthulling werd gedaan door wethouder Jan Franx van de Gemeente Gooise Meren onder toeziend oog van partners van MBB B.V. en Vrijborg.

Op dinsdag 12 februari organiseren we een informatieavond over twee nieuwe woonhuizen in Muiden voor ouderen met dementie.

Wonen in een fijne en geborgen omgeving 

De woonhuizen bestaan elk uit twintig appartementen, voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. September gelooft dat ook mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een omgeving waar geleefd wordt, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. Zij werken in de tuin, elke dag wordt er samen vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het dorpscentrum of de winkels in de buurt, dan weer een wandeling door de prachtige Noord-Hollandse natuur.  

Kleinschalige ouderenhuisvesting  

September is ervan overtuigd dat de zorg voor en huisvesting van ouderen beter en betaalbaarder kan en moet. Dat dit mogelijk is bewijst September met de inmiddels acht woonhuizen die operationeel zijn. Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September zegt hierover: “We merken dat er veel vraag is naar kleinschalige ouderenhuisvesting voor een breder publiek dan alleen heel vermogende personen. Daarom hebben wij ons tot doel gesteld om kleinschalige ouderenhuisvesting te realiseren waar ouderen op een kwalitatieve en liefdevolle manier oud kunnen worden met een gelijkgestemde groep mensen. Inmiddels zijn er acht September woonhuizen en de vraag blijft groeien.” 

Informatieavond op dinsdag 12 februari  

Op dinsdag 12 februari organiseert Wonen bij September een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden. De informatieavond vindt plaats bij de sociëteit van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZRV) in Muiden. De deuren zullen vanaf 19.00 uur voor u open staan. Om 19.30 uur start de presentatie, waarna er alle gelegenheid is voor het stellen van vragen. U bent hierbij van harte uitgenodigd om bij de avond aanwezig te zijn. Uiteraard kunt u vooraf ook al een kijkje nemen op de website www.wonenbijseptember.nl.  

Programma 

Dinsdag 12 februari 
19.00 uur    inloop  
19.30 uur    bijeenkomst  
20.30 uur    gelegenheid tot napraten en borrel  
21.30 uur    einde bijeenkomst 

Locatie 

Sociëteit KNZRV 
Westzeedijk 7 
1398 BB Muiden 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...